BIST 10.222
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.427,03
ÖĞRETMEN

Yine bir rotasyon skandalı!

​Adıyaman’da görev yaparken rotasyonla Urfa’ya atanan iki şube müdürünün bakanlık kararıyla tekrar Adıyaman’a dönmeleri rotasyonla ilgili tartışmaları yeniden başlattı.

MEMURLAR - Adıyaman’da, görev yaparken rotasyonla Şanlıurfa’ya atanan şube müdürleri, arkalarındaki esrarengiz güçten aldıkları destekle MEB’in rotasyon kararını deldiler. Bakanlık, gücü yetene uyguladığı rotasyonu, gücü yetmeyen yöneticilere görevlendirme usulüyle kitabına uyduruyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkındaki Yönetmelik ile rotasyona uğrayan yüzlerce şube müdürü ve il milli eğitim müdür yardımcısı, bakanlığın bu konudaki tavizsiz tutumu nedeniyle rotasyonu kabullenmişken, Milli Eğitim Bakanlığı rotasyonu delen görevlendirmelerle dikkatleri üzerine çekti.

İki örnek de Adıyaman’dan

Adıyaman ilinde Milli Eğitim Şube Müdürü iken Haziran ayında Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şube müdürü olarak atanan Ali Tanrıverdi ile Abdurrahman Çelik’in rotasyon öncesi görev yaptıkları il’e bakanlıkça görevlendirilmeleri, rotasyonu arkadan dolanmak anlamına geldiği belirtiliyor. Adıyaman il Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan Tanrıverdi ve Çelik’in İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde boş kadro olmadığı için ilçeye görevlendirildikleri ve valilik oluru ile İl MEM’e çekilecekleri iddia ediliyor.

Görevlendirilmelere kapı aralandı

Bölge Hizmetine Bağlı Yer Değiştirmelere ilişkin hükümlere istinaden görev yeri değiştirilen şube müdürlerinin, rotasyon öncesi çalıştıkları ile görevlendirilmeleri, rotasyona uğrayan müdürler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Bakanlık tarafından yönetmeliğin ruhuna aykırı bir şekilde yapılan görevlendirmelerin hangi gerekçelerle yapıldığı merak ediliyor. Bu görevlendirmelerin, başka görevlendirmelere de kapı aralayacağını değerlendiren rotasyon mağduru yöneticiler, MEB’in bir taraftan katı bir tutumla uyguladığı rotasyonun anlaşılamaz bir çifte standartla delinmesinin bir tutarsızlık olduğunu ve bakanlığa saygınlık kaybettirdiği belirtiliyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR