BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,75
ALTIN 2.442,21
GÜNCEL

Yıllardır maaş alamayan akademisyen davayı kazandı

5 yıldır maaş alamayan Doç. Dr. Ahmet İnan Dicle Üniversitesi’ndeki görevine tekrar dönüş yaptı.

MEMURLAR- Bir televizyon kanalında yaptığı konuşmalar ve üniversite yönetimini kadro vermediği için YÖK'e şikayet ettiği gerekçesiyle uzaklaştırılan İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet İnan, Dicle Üniversitesi'ndeki görevine döndü.

Bir televizyon kanalında yaptığı konuşmalar ve Dicle Üniversitesi yönetimini Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) şikayet ettiği gerekçesiyle uzaklaştırılan İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İnan, Diyarbakır 2'nci İdare Mahkemesi'nin kararı ile görevine iade edildi.

2007 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Diyarbakır'da 8'inci sıra adayı olup kazanamayan Prof. Dr. Ayşegül Saraç üniversiteye döndü ve 2009 yılında Dicle Üniversitesi Rektörü oldu.

Doç. Dr. İnan, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Saraç ve yönetimini YÖK'e şikayet ettiği ve bir televizyon kanalında yaptığı konuşmalar gerekçesiyle aynı yıl üniversiteden atıldı.

Üniversiteden atıldıktan sonra 5 yıldır hukuk mücadelesi sürdüren Doç. Dr. İnan, Diyarbakır 2'nci İdare Mahkemesi'nin kararı ile görevine iade edildi.

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, mahkeme kararı ulaştırılınca, İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı öğretim üyesine yazı göndererek, atamasının yapıldığını ve göreve başlamasını istedi.

Doç. Dr. Ahmet İnan, geçen hafta itibariyle üniversitedeki görevine yeniden başladı.

memurlar.net 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR