BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.465,89
ÖĞRETMEN

YGS'de başarılı olmanın anahtarı

Yükseköğretime Geçis Sınavı'nda (YGS) başarı için sınava doğru hazırlanmak kadar sınavda doğru bir yol izlemek de önemli. Doğru stratejiyi izlemek sizi başarıya götürecek.

YGS'de başarılı olmanın anahtarı

Üniversiteye girmek isteyenlerin aşmaları gereken ilk basamak olan YGS 13 Mart 2016′da gerçekleştirilecek. YGS sonuçları da 25 Mart 2016′da ÖSYM tarafından ilan edilecek.

YGS'de başarılı olmanın anahtarı

Üniversite yerleştirmelerinin ilk basamağı, daha çok kavrama yeteneği ve bilgiyi kullanma becerisini ölçen YGS yaklaşıyor. Uzmanlar öğrenci ve ailelere sınava hazırlık sürecinde planlı ve verimli çalışma sistemi ile sınava hazırlanmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

YGS'de başarılı olmanın anahtarı

Kültür Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi Koordinatörü Sabriye Dedeoğlu, sınava hazırlanan tüm adayların yapması gereken ilk adımın, düzenli bir çalışma planı hazırlamak olduğunu önemle vurguluyor.

YGS'de başarılı olmanın anahtarı

Bu plan içerisindeki en önemli konunun, adayın olabildiğince çok sayıda deneme sınavı çözmesi olduğunu belirten Sabriye Dedeoğlu, çözülen her sorunun gerçek sınav öncesi adaya deneyim kazandıracağını ve adayın bu bilgi birikimiyle sorulara nasıl yaklaşacağını, soruları nasıl çözeceğini, hangi yöntemleri kullanacağını, sorulara ne kadar süre ayıracağını ve nelere dikkat edeceğini öğreneceğini belirtiyor.