BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.466,18
ÖĞRETMEN

YGS sınavında bunları sakın yapmayın!

2016 YGS'ye son günler kala "YGS'ye nasıl çalışılır" sorusu adayların en çok merak ettiği konu. İşte YGS'ye sayılı günler kala başarılı olmak için yapmanız ve yapmamanız gereken noktalar ve uzmanlardan öneriler...

2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ye son günler yaklaşırken zamanınızı çok iyi bir şekilde değerlendirebilmeniz  için neler yapmanız gerektiği ve "YGS'ye nasıl çalışılır" sorusunun yanıtı memurlarhaber.com'da...

Üniversite adayları için ilk adım, tek oturumda yapılacak olan YGS. İki senelik Meslek Yüksekokulu’na gidecek adaylar için kader belirleyici bu sınav, 4 yıllık lisans programlarını hedefleyen adayların ise toplam sınav sonucunda %40 etki yapmakta.

YGS TESTLERİNİN KONULARI

YGS Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere her birinde 40 soru bulunan 4 ayrı testten oluşuyor.

Türkçe Testi: Türkçe testi sorularının ağırlıklı olarak 9. ve 10. sınıf Dil ve Anlatım konularından çıkıyor.

Sosyal Bilimler Testi: Sosyal Bilimler testi 15 Tarih, 12 Coğrafya, 8 Felsefe ve 5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (bu dersi zorunlu almayan öğrenciler için 5 Felsefe) sorusundan oluşuyor.

Temel Matematik Testi: Temel Matematik testi 32 Matematik ve 8 Geometri sorusundan oluşuyor.

Fen Bilimleri Testi: Fen Bilimleri testi 14 Fizik, 13 Kimya ve 13 Biyoloji sorusundan oluşmaktadır.

YGS'YE NASIL ÇALIŞILIR?

YGS'ye çalışırken öncelikle hedefinin ne olduğunu belirlemen çok önemli. Yukarıdaki ağırlıklarda da görebileceği gibi hedef puan türü, sınavda hangi konulara ve sorulara yoğunlaşman gerektiğini belirleyen en önemli faktör. Hedefini ve puan türünü belirledikten sonra çalışma programında öncelik vermen gereken konuları belirleyebilirsin.

YGS'nin kapsamında 10 dersten 1.200 farklı kazanım mevcut. O yüzden her ne kadar puan türünü belirlemiş olsan da bu kadar çok konu arasında yine de öncelik vermen gerekenleri tespit etmen ve bunlardan oluşan haftalık çalışma programını çalışman lazım.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR