BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
MEMUR

Yeni Yükseköğretim Kanunu için teklif verildi!

Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, yeni Yükseköğretim Kanunu için kanun teklifinin çeşitli milletvekilleri aracılığıyla meclise sevk edildiğini açıkladı.

MEMURLAR - Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, yeni Yükseköğretim Kanunu için kanun teklifinin çeşitli milletvekilleri aracılığıyla meclise sevk edildiğini açıkladı.

"2547 sayılı kanun, YÖK’ün varlığı ve akademi hakkında birçok sorunun gün yüzüne çıktığı ve ciddi şekilde tartışıldığı şu günlerde, belki de en acil şekilde revize edilmesi gereken 2547 sayılı kanundur.

Mevcut Yükseköğretim kanunu birçok sorunu bünyesinde bulundurmaktadır ve içerisinde olmayan birçok iyileştirme de yapılmalıdır. Bütün bu sorunları tek tek çözüme kavuşturmak, mevcut ağır bürokrasi içinde belki de yıllar alabilir. Bu durum 2547 sayılı yüksek öğretim kanununun, bütün paydaşlardan, özellikle de akademisyenlerimizden, görüş alınarak baştan yazılması ile rahatça aşılabilir.

Bu bağlamda ÖGESEN, kendi üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışmakta ve yeni yükseköğretim kanunu için çalışmalar yapmaktadır. Siyasilere, bürokratlara ve bütün ilgililere ilettiğimiz çalışmalarımızın dikkate alınmasını umuyor, akademinin büyük sorunlarının tek seferde ortadan kalkmasını istiyoruz"

GEREKÇELİ 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNUN MECLİSE SEVK EDİLEN KANUN TEKLİFİ İÇİN TIKLAYINIZ 

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR