BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,85
MEMUR

Yeni yönetmelikle kimler İlçe Mili Eğitim Müdürü olabilecek!

Resmi gazete'de yayımlanan yönetmelikle Milli Eğitim Bakanlığı, ilçe milli eğitim müdürü ve il milli eğitim müdür yardımcısı kadrolarına yapılacak atamalarda aranan şartlar değişti. İşte tüm detaylarıyla yeni şartlar...

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte değişiklikler yapıldı.

En dikkat çekici madde İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı kadroları için yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için;

"MADDE 23 - (1) İlçe milli eğitim müdürü kadrosuna atanacaklarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı kazanarak atanmış olmaları şartıyla; eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış ve öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak şartları aranır." Hükmü getirildi.

Yani İlçe Milli Eğitim Müdürü olabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında;

- Yazılı sınav kazanarak okul müdürü olup 4 yıl görev yapmış olanlar,

- Yazılı ve Sözlü sınavın ikisini de kazanarak okul müdürü olup 4 yıl görev yapmış olanlar,

- Yazılı sınav kazanarak şube müdürü olup 2 yıl görev yapmış olanlar,

- Yazılı ve Sözlü sınavın ikisini de kazanarak şube müdürü olup 2 yıl görev yapmış olanlar,

- Yukarıda belirtilen şartlardaki görevleri toplamı 4 yıl yapmış olanlar. ( 3 yıl okul müdürlüğü 1 yıl şube müdürlüğü gibi)

Bu düzenlemeye göre;

- Bakan onayı ile (657 sayılı yasa 76. Maddeye göre) okul müdürü olanlar (2009 da olduğu gibi)

- Sadece sözlü sınava göre okul müdürü olanlar,

- Sınavsız herhangi bir dönemde okul müdürü olanlar,

- Yazılı veya yazılı ve sözlü sınav ile müdürlüğe atanıp 4 yılını doldurmayanlardan 2014 sonrası değerlendirme ya da sözlü sınava göre süresi uzatılanlar. İlçe Milli Eğitim Müdürü olamayacaklar.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR