BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.519,69
ÖĞRETMEN

Yeni yönetmelik uygulanmadan geri çekilmeli

Eğitim-Bir-Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu “Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği uygulanmadan değiştirilmelidir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen 7. Şube Yönetim Kurulları İstişare Toplantısı'nın açılışında konuşan Ahmet Gündoğdu, “Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği uygulanmadan değiştirilmelidir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 28 Şubat'ta Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde değişikliğe giderek 2009 tarihli yönetmeliği büyük ölçüde değiştirdiğini ifade eden Ahmet Gündoğdu, “Bakanlığın kurumsal hafızasının kaybolduğu, paydaşların önerilerinden yeterli ölçüde yararlanılmadığı, ben bilirim yaklaşımı içeren yönetici atama yönetmeliğinin uygulanması halinde telafisi mümkün olmayan sıkıntılar yaşanabilir. Sendika olarak bakanlık uygulamaları ile yargı arasında git-gel yaşamak istemiyoruz. Hem bakanlığı meşgul eden hem eğitimcileri huzursuz eden, yapılan işlemin yargı kararları dolayısıyla geri alınması esnasında yeni memnuniyetsizliklere neden olan ve kargaşaya davetiye çıkaran yönetmelikler dönemi artık kapanmalıdır. Eğitim çalışanları olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nda işlerin yolunda gittiği, istişaresiz ve uygulamadan kopuk düzenlemelerde ısrar edilmediği, eğitim çalışanlarına değer verildiği günleri görmek istiyoruz. Eğitimcilere sıcak mesajlar veren Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'nın uyarılarımızı dikkate almasını, yeni yönetici atama yönetmeliğini uygulamaya sokmadan revize etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Gündoğdu "Yeni yönetmelikte yöneticilerin müktesep hakları korunmamış; ehliyet, kariyer, liyakat gibi kriterlerin pratik karşılığı yönetmeliğe yansıtılamamış, hizmet puanı ön plana çıkarılmış, aylıksız izinde bulunan yöneticiler, kapatılan okullardaki yöneticilerin durumu gibi birçok konuda genelgeyle düzeltilemeyecek yasal boşluklar oluşturulmuştur” dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR