BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.460,00
MEMUR

Yeni yıl zam oranı ne kadar olacak? Muhtemel yeni maaş listesi

Yıl başına kısa bir zaman kalırken diğer yandan da milyonlarca vatandaşın merak ettiği yeni yıl zamlı maaşlar ne kadar olacak? Yıl sonu enflasyonu ne kadar olacak? Emekli vatandaşlara 6 ayda bir yapılan zam oranı merak ediliyor. Enflasyon oranına göre yapılacak olan olası zam oranı ne kadar olacak? Son 4 aylık enflasyon oranına göre memur ve memur emeklisin fark, SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 5 zam görünmüştü. İşte olası zamlı maaş listesi

Milyonlarca memur ve emekli vatandaşlara yılda 6 kere olmak üzere enflasyon farkına göre zam yapılıyor. Diğer yandan, SSK ve Bağkur emeklisi olan vatandaşlar ise 6'şar aylık enflasyon ne çıktıysa o oranda zam alıyor. Memur ve memur emeklisi ise toplu sözleşmeye göre zam alıyor. Son dönemde kur etkisiyle birlikte enflasyonda yukarı doğru bir eğilim olduğu görülülyor.

Peki yeni yıla doğru yaklaşırken memur ve emekli maaşlarında nasıl bir artış tahmin ediliyor? İşte son dakika gelişmeler...

TAHMİNLER REVİZE EDİLDİ: YIL SONU TAHMİNİ YÜZDE 12.1

Posta Gazetesi'nin haberine göre, enflasyondaki yukarı yönlü seyir Merkez Bankası'nın hedeflerine de yansımıştı. Bu kapsamda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 8.9'dan yüzde 12.1'e yükseltilmişti.

Merkez Bankası'nın geçen hafta yayımladığı beklenti anketinde ise yılsonu tahmini yüzde 12.47 oldu. Yine Merkez, 19 Kasım'daki 4.75 puanlık faiz artırımıyla ilgili açıklamasında enflasyonda döviz kuru kaynaklı yükselişe işaret etmişti.

TOPLU SÖZLEŞMEYE EKLENECEK

Sonuç olarak enflasyondaki değişen hesaplar, bu verilere bağlı olarak maaşı etkilenen milyonları yakından ilgilendiriyor. SSK ve Bağkur emeklisi temmuz itibarıyla son 6 aylık (ocak-haziran) enflasyona göre yüzde 5.75, memur ve memur emeklisi de yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 1.75 oranında enflasyon farkı almıştı. 3 Kasım itibarıyla açıklanan ekim enflasyonu ile son 4 aylık enflasyon kümülatif yüzde 4.61 olmuştu.