BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

Yeni Türkiye ve dershane-hafta sonu kursları açmazı

Eğitim yazarımız Ekrem Aytar dershanelerin kaldırılması ve uygulanacak yeni sistemin detaylarını kaleme aldı. İşte dershanelerin kaldırılması sürecine ilişkin detaylar...

olayı uzun süredir kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda da “Dershaneler kaldırılıyor.” haberleri sık sık gündeme gelirdi. Fakat eğitimciler dahil olmak üzere hiç kimse, bu habere can-ı gönülden inanmazdı, inanamazdı. Fakat bu gün artık toplumun her kesimi dershanelerin kalkacağına gönülden inanmış durumda. Yapılan kanuni düzenlemeler sonucuna göre, 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonu itibarı ile dershanelerin kapılarına kilit vurulmuş olacak.

Toplumun bir kesimi hâlâ dershanelerin varlığına ihtiyaç olduğunu ileri sürerek kapandığında öğrencilerin mağdur olacağı fikrini işleme çabasında. Fakat yıllardır veliyi hassas noktasından yakalayarak, öğrencisinin eğitimi için dershaneye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak her veliden yıllık az veya çok bir dershane ücreti alan sistem artık son bulmuş durumda. Velilerin büyük çoğunluğu sırtlarındaki bu kamburun inmesinden haklı olarak memnun durumdadırlar.

Ortaokul 8. sınıflarda uygulanan TEOG sistemi lerin vazgeçilmez olmadığının bir ilk uygulaması olarak karşımızdadır. Devlet okullarda yapılan sınavlardan 1. dönem ve 2. dönemlerinde sınavların birer tanesini tüm ülkede kendi okullarında olmak üzere yapmış ve çarpık dershane yapılanmasının gereksiz olduğunu ispatlamıştır.

Ekrem Aytar'ın yazısının tamamını okumak için

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR