BIST 10.209
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.467,38
ÖĞRETMEN

Yeni SBS'de doğru bilinen yanlışlar

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldığı bir televizyon proğramında yeni SBS ile ilgili merak edilenleri cevapladı. Öğrencilerin 'test ve tost çocuğu' olduğunu belirten Avcı, doğru bilinen yanlışları anlattı.

SBS YERİNE YENİ BİR SINAV KONMADI

Orta okuldan liseye geçiş sistemini değiştireceklerini 2 yıldır açıkladıklarına değinen Avcı, "Bakan değişti sistem değişti değil. Daha önceki bakanımızın da açıkladığı bir sistem bu. Eğitimdeki pek çok sorun birbiriyle iç içe. Uzun yıllardır sadece eğitimciler değil anne babalarda çocukların yarış atına çevrildiği bir sınav için orta 1 den başlayarak dershanelere gittiği çocukların cumartesi pazarı kalmadı çocuklar haftanın 5 günü oku, 2 gün dershaneye gidiyor çocuklar test ve tost çocuğu oldular gibi sloganlarla eleştiriliyordu. SBS yerine yeni bir sınav konmadı. 36 sınav hiç konmadı." diye konuştu.

SBS İLE İLGİLİ TÜM HABERLER BURADA! 

Yeni sistemde sadece orta okul son sınıf öğrencilerin gördüğü 6 temel dersin yazılı sorularının merkezden gönderileceğini vurgulayan Avcı şunları söyledi; "Uzun vadede biz okullarımızda yapılan bütün sınavları yazılı ve sözlü daha denetimli yapmak istiyoruz. Hepsinin çok güvenilin objektif notlarla değerlendirilmesini istiyoruz. Bütün öğrenci ve öğretmenlerin elinde tablet bilgisayarla olunca biz bu sınavların tamamını denetimli yapabiliriz. 3 yıl içinde bunu yapabiliriz. 36 merkezi sınav gelemedi. Zaten girecekleri sınav için bir soru göndereceğiz. Kendi sınıflarında normal yazılıya girer gibi bu yazılıya girecekler. Ortak sorular sorulacak. Bunlar ortak değerlendirilecek. Bir de bunların çok güvenilir olması için yazılıların olduğu gün çocukların başında başka okullardan öğretmenler gözetmen olacak bulunacak."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR