BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Yeni kimlik kartı ne zaman verilecek?

2018 yılına kadar ülke geneline dağıtılmış olacak olan yeni kimliklerde sona gelindi. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Yeni kimlik kartlarının dağıtımına 14 Mart'ta Kırıkkale'de başlayacağız" dedi.

Yeni kimlik kartı ne zaman verilecek?

2018 yılına kadar ülke geneline dağıtılmış olacak olan yeni kimliklerde sona gelindi. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Yeni kimlik kartlarının dağıtımına 14 Mart'ta pilot il olan Kırıkkale'de başlayacağız" dedi. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yeni kimlik kartlarının dağıtımına 14 Mart'ta pilot il Kırıkkale'de başlanacağını açıkladı. Kimlik kartlarının yıl sonuna kadar tüm illere yaygınlaştırılması ve 3 yıl içinde tüm vatandaşlara dağıtılması hedefleniyor.

Yeni kimlik kartı ne zaman verilecek?

Uluslararası alanda Türkiye'yi temsil rengi olan turkuazın ağırlıklı olarak kullanıldığı kimlik kartları, kadın-erkek ayrımı olmaksızın tek renk ve tek tasarımda olacak.

Yeni kimlik kartı ne zaman verilecek?

Çipli kimlik kartları için ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen başvuru yapılacak. Bunun için tüm ilçe nüfus müdürlükleri başvuru ihtiyaçlarına göre hazırlandı. Vatandaşlara bankolar yerine masalarda hizmet verilecek. Tüm haberleşme altyapısı ve işletim sistemi TÜBİTAK tarafından geliştirilen şifre mekanizmalarıyla korunan kimlik kartının içerdiği bilgilere art niyetli yollarla ulaşmak imkansız.

Yeni kimlik kartı ne zaman verilecek?

Kimlik kartıyla ilgili resmi web sitesi açılacağını ifade eden yetkililer, vatandaşlara, resmi olmayan web sitelerine, duyurulara, sosyal medyada yer alan haberlere itibar etmemeleri uyarısında bulundu.