BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Yeni hükümetin ekonomi politikası

Başbakan Binali Yıldırım 65. Hükümet Programı'nı Meclis'e sundu. İşte 65. Hükümet Programı'nda ekonomide izlenecek yol haritasını açıkladı.

Yeni hükümetin ekonomi politikası

Başbakan Binali Yıldırım 65. Hükümet Programı'nı Meclis'e sundu. İşte 65. Hükümet Programı'nda ekonomide izlenecek yol haritasını sundu. Taşeron işçilerin durumu ne olacak? Kıdem tazminatında yeni düzenlemeye gidilecek mi? Binali Yıldırım ekonomide izlenecek programları detaylarıyla açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yeni hükümetin ekonomi politikası

*65. Hükümet olarak yargıda etkinlik, hızlılık, ekonomikliği mutlaka sağlayacağız. Kamuda insan gücü planlaması yapacağız. e-devlet uygulamaları daha da özendirilecek. Türkiye'nin bilgi toplumuna ulaştırılma hedefleri gerçekleştirilecek. * İş dünyasının ihtiyaç duyduğu meslek alanlarında eğitim kalitesi artırılacak. 65. hükümet'te de yoksulluğu azaltmayı sürdüreceğiz. * Sosyal yardım ile istihdam arasındaki bağı güçlendireceğiz. Yoksul ailelere ücretsiz internet erişim imkanı sağlayacağız.

Yeni hükümetin ekonomi politikası

* Çalışma hayatında kadın erkek fırsatlığı bilincini güçlendireceğiz. Kadınlarımız için iş aile yaşamını uzlaştırma programı oluşturacağız. * Genç girişimciliği güçlendirmeye yönelik finansman, teknoloji, işletme ve pazarlama gibi konularda mutelif programlar verilecek. Gençlerimize bilindiği gibi proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız destek vermeye başladık. * Ayrıca kendi işini kurmak isteyen gençlere de 100 bin liraya kadar faizsiz parasız destek vereceğiz. İş bulan gençlerimize ayrıca 3 yıl boyunca Gelir Vergisi muafiyeti getireceğiz. Gençlerimize ücretsiz interneti yaygınlaştıracağız.

Yeni hükümetin ekonomi politikası

KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI * Çalışma hayatı da önemlidir. İş güvenliği ve kıdem tazminatı hususları tüm sosyal taraftarlarla görüşülerek çalışanın hak ve hukuku gözetilmek suretiyle birlikte çözüme kavuşturulacaktır. * Avrupa Birliği ve ILO standartlarını baz alarak oluşturduğumuz iş sağlığı iş güvenliği eylem planını hayata geçirmiş bulunuyoruz. Yabancıların çalışma izinleriyle ilgili süreçleri basitleştireceğiz.