BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.446,54
EMEKLİ

Yeni Emeklilik Yasası'nda 15 Nisan'da neler oldu?

Yeni emeklilik yasası ile ilgili son gelişmeleri memurhaber ayrıcalığı ile öğrenmeye devam ediyorsunuz. Yeni emeklilik yasası ile prim ödeyerek erken emekli olmak mümkün mü? -15 Nisan erken emeklilik yasası haberleri

Erken emeklilik, ve yaşa takılanlarla ilgili merak edilen soruları cevaplayan Faruk Çelik, erken emeklilik haberleri hakkında şunları söyledi...

Erken emeklilik hakkında tüm merak ettikleriniz burada....

Yaştan erken emekli olmanın tüm sırları...

ERKEN EMEKLİLİK DİYE BİR ŞEY YOK!

Erken emeklilk diye bir şey yok! Emeklilkte yaşa takılanlarla görüşme yaptık ve onlar bize mağduriyetlerinden bahsetti. 1999 yılında çalışırken yolda kural değişti bizde 3,  5, 10 yıl daha geç emekli olucağız bizi dinleyin dediler. Biz de çözüme kavuşturmak için sizin konularını bir projeksiyon çercevesinde değerlendireceğiz dedik. Vatandaşlarla görüşeceğiz sonucu ve EKK'ya göndereceğiz.

5 milyon sigortalılı ilgilendiren bi konu ciddi maliye gerektiren bir konudur. Biz ne kimseye ümit verdik ne de çalışma yapmıyoruz demedik. Vatandaşı dinlemeden karar veremeyiz. Çalışmalar EKK'ya gidince işin ekonomi boyutunu bakanlar konuşur onlar karar verir. Biz her alanda çalışmamızı sürdürüyoruz.

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK ERKEN EMEKLİLİK İÇİN NE DEDİ?

Bakan Şimşek, İç Denetim Koordinasyon Kurulunun, bakanlıklar, belediyeler ve üniversitelerin iç denetim faaliyetlerine ilişkin raporunun açıklandığı, Rixos Otel'de düzenlenen konferansa katıldı.

Şimşek, konferansta yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emeklilik bekleyenlerin, maaşlarından belirli bir oranda kesinti yapılarak erken emekli olabileceği iddialarına Şimşek, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, gündemlerinde olmadığını bildirdi.

Sosyal güvenlik sisteminin bütçeden yılda 74 milyar lira destek aldığına işaret eden Şimşek, böyle bir kurumun açıkları artıracak bir strateji benimsemesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

"Neden böyle açıklamalar yapılıyor" sorusu üzerine de Bakan Şimşek, "Bizim bildiğimiz böyle bir çalışma yok. Yani benim bilgim dahilinde böyle bir çalışma yok" yanıtını verdi.

Yorumlar 11 Yorum
ÇOK OKUNANLAR