BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40
GÜNCEL

YDS başvuru süresi uzatıldı işte yeni tarih!

YDS 2016 başvuru süresinde flaş değişiklik. 2016-YDS Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sonbahar dönemi başvuruları 29 Haziran tarihinde başladı. 18 Temmuz'da biten başvuruların süresi 25 Temmuz'a kadar uzatıldı.

4 Eylül 2016 tarihinde uygulanacak olan 2016 YDS Sonbahar Dönemi için 18 Temmuz'dan biten başvurular 25 Temmuz'a kadar uzatıldı. YDS 2016 sınavına nasıl başvuru yapılacak? İşte detaylar...

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, YDS başvurularının uzatılmasına ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, 18 Temmuz 2016'da başvurusu sona eren 2016-YDS sonbahar dönemi sınavının başvuru süresinin 25 Temmuz'a kadar uzatılmasına karar verildi.

ÖDEMELER 26 TEMMUZ'A KADAR YAPILACAK

Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak adaylar için 26 Temmuz'da mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasından kredi veya banka kartıyla ödeme yapacak adaylar için 26 Temmuz 2016'da saat 23.59'da sona erecek.

YDS'YE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2016 YDS sınavına katılmak isteyen adaylar belirlenen başvuru süresi içerisinde başvuru formuna ‘www.osym.gov.tr’ web sitesinden ulaşabilirler. Adayların başvuru yapmadan önce 2016 YDS kılavuzunu incelemeleri yararlı olacaktır. ÖSYM’nin resmi web sitesi haricinde hiçbir merkezde 2016 YDS kılavuz dağıtımı yapılmayacak.

Son 2 sene içerisinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınav için başvuru merkezleri aracılığıyla başvuru yapmış olan adaylar, YDS başvuru işlemlerini internet üzerinden gerçekleşiyor. Ancak daha önce ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınav için başvuru merkezine gitmemiş olan adayların 2016 YDS Sonbahar Dönemi sınav başvurusunu, başvuru merkezleri aracılığıyla yapması gerekiyor.

YDS SINAV ÜCRETİ NASIL YATIRILACAK?

Başvuru işlemlerini gerçekleştiren adayların başvurularını tamamlayabilmesi için 2016 YDS sınav ücretini yatırması gerekmektedir. YDS sınav ücreti 80 TL olarak belirlendi. 2016 YDS sınav ücretinin yatırılabileceği bankalar şunlardır:

Ziraat Bankası (Tüm şubelerden veya internet bankacılığından)

Vakıf Bank (Tüm şubelerden veya internet bankacılığından - KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Halk Bankası (Tüm şubelerden veya internet bankacılığından)

Akbank (Tüm şubelerden veya internet bankacılığından - KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası (Tüm şubelerden veya internet bankacılığından - KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

TEB (Tüm şubelerden veya internet bankacılığından)

Deniz Bank (Tüm şubelerden veya internet bankacılığından - KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

PTT (Tüm PTT iş yerlerinden başvuru yapılabilir)

Adaylar sınav ücretini banka şubesinden yatıracaklarsa mutlaka başvuruda kullandıkları bilgileri (T.C. Kimlik numarası, ad ve soyad) içeren banka dekontunu saklamaları gerekmektedir.

Adaylar internet bankacılığı haricinde ÖSYM’nin resmi web sitesinde bulunan ‘ÖDEMELER’ kısmından da online olarak YDS sınav ücretini yatırabilirler.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR