BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Yazları ağaç üstünde kışları mağarada yaşıyor! Koronavirüsü öğrenince hemen aşı yaptırdı! İşte ders niteliğinde sözler

Aşı karşıtları direnedursun Sırbistan'ın güneydoğusundaki Pirot şehrinde yazları ağaç üstünde kışları mağarada yaşayan bir adam hiç insan içine çıkmamasına rağmen Kovid-19 aşısı yaptırdı. Petrovic'in aşısını olduktan sonra sarfettiği sözler ise ders niteliğinde....

Sırbistan'ın güneydoğusundaki Pirot şehrinde 70 yaşındaki Panta Petrovic, yaz aylarını Gradasnicka nehri yanındaki bir ağacın üzerine inşa ettiği barakada, kış dönemini ise Stare dağının eteklerindeki mağarada geçiriyor. Petrovic, koronavirüs salgını için kural haline gelen 'sosyal mesafe' kavramını 20 yıldır bir hayat tarzı haline getirmiş durumda.

İhtiyaçlarını karşılamak için seyrek şekilde şehir merkezine inen adam geçen yıl yaptığı bu ziyaretinde tüm dünyayı saran Kovid-19 salgınından yeni haberdar oldu.

Petrovic, salgının önüne geçmek için aşı yapıldığını öğrendi. Ve aşılar dünyada uygulanır hale gelir gelmez de gidip aşısını yaptırdı.

Dağlarda yaşayan ve neredeyse insan içine hiç karışmayan adamın neden aşı yaptırmayı tercih ettiği ise dünyada merak konusu oldu.