BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
EMEKLİ

Yaş düzeltmeleri erken emekli eder mi?

Yaz tashihi nedir, kimler yaş düzenlemesi yaptırabilir, Yaş Düzeltmeleri Emeklilikte Geçerli mi, nüfus Değişikliği Emeklilikte Önemli mi, daha Erken Emeklilik Sağlar mı? Bu soruların cevabını memurhaber.com yazarı Bünyamin Esen veriyor.

MEMURLAR- ÖZEL İÇERİK- BÜNYAMİN ESEN- Şanlıurfa’dan okurumuz Burhanettin Emiroğlu soruyor: “Bünyamin bey, doğduğumda beni nüfusa geç yazdırmışlar. Nüfusta üç yaş küçük görünüyordum. Aslında 1963 doğumluyum. Geçen sene mahkemeyle düzelttirdim. 1989 yılından bu yana çalışıyorum. Hizmet dökümümü gönderiyorum. Ara ara sigortasız çalıştım. Şimdi 5421 günüm var. Ne zaman emekli olurum?”

Sayın okurum, ülkemizde özellikle gelişmekte olan yörelerde nüfus kayıtlarının sağlıklı tutulmadığı biliniyor.

Aileler arasında ölen çocuğun kimliğini yeni doğana vermek ya da nüfusa geç yazdırmak gibi uygulamalar sıkça rastlanıyor.
Bu tür durumlar ise daha sonra yaş düzeltmesine gidilmesine neden oluyor.
Çok şükür ki, barış ve kardeşlik sürecinin de etkisiyle ülkemizin her bölgesinin gelişmeye başlaması ile artık bu gibi durumların geçmişte kaldığını söylemek mümkün. Günümüzde doğum kayıtları geçmişe göre oldukça düzenli tutuluyor.
Ancak önceki dönemlerde yaşı yanlış kaydettirilen kişilerin problemleri sürmekte.
Mahkeme kararıyla yapılan yaş düzeltmeleri emeklilik ile ilgili olarak önemli sonuçlar doğurabildiğinden pek çok okurumuzdan bu yönde sorular alıyoruz.
Yaş tashihi nedir, emekliliğe nasıl etki eder?

Bu konuları tüm okurlarımızı bilgilendirecek şekilde açıklayalım.

BÜNYAMİN ESEN'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR