BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
GÜNCEL

WhatsApp’a kullanıcılarından ağır darbe! İşte WhatsApp'ı silen kişi sayısı

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesini yenilemesi ve kullanıcı verilerinin Facebook ile daha fazla paylaşılacağını açıklamasının ardından birçok kullanıcı alternatif uygulamalara yönelmeye başladı. Bu kararın ardından birçok ülkede WhatsApp’a yönelik yoğun bir protesto kampanyası yürütüldü. Türkiye’de kaç kişi WhatsApp'ı sildi işte detaylar

Dünyanın en çok kullanılan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp hakkında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. WhatsApp, gizlilik sözleşmesinde değişikliğe giderek 8 Şubat itibarıyla kullanıcı verilerinin Facebook ile paylaşılacağını açıklamıştı. Bu duruma tepki gösteren birçok kullanıcı, BİP, Telegram, Yaay ve Signal gibi alternatif mesajlaşma uygulamalarına yönelmişti.

Kullanıcı sayısında büyük kan kaybı yaşayan WhatsApp, gelen tepkiler üzerine yeni bir açıklama yaptı. Şirketten yapılan açıklamada, 8 Şubat 2021 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olan yeni gizlilik sözleşmesinin 15 Mayıs'a ertelendiği belirtildi. Buna rağmen WhatsAp, kullanıcı kaybını önleyemezken, Türkiye'de kaç kişinin söz konusu uygulamayı sildiği merak konusu oldu.

KAÇ KİŞİ WHATSAPP'I SİLDİ?

Son birkaç haftada 2 milyon kullanıcının WhatsApp'ı telefonundan sildiği öğrenildi. Hali hazırda pek çok kişi WhatsApp'ı silmese de mesajlaşma tarafında diğer uygulamaları kullanmaya başlamışlar. Bu da ayrı bir istatistik.

NE OLMUŞTU?

WhatsApp 4 Ocak'ta AB ülkeleri dışındaki ülkelerdeki kullanıcılarına yönelik Gizlilik İlkesi'ni yayımlamıştı.

Gizlilik İlkesi'nde "Facebook şirketlerinin bir parçası olan WhatsApp, diğer Facebook şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur. Hizmetlerimizin ve Facebook Şirketi Ürünleri dahil bu şirketlerin sunduğu olanakların yürütülmesi, sunulması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla bu şirketlerden aldığımız bilgileri kullanabiliriz ve bu şirketler de bizim onlarla paylaştığımız bilgileri kullanabilirler." ifadeleri yer almıştı.