BIST 10.177
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.440,88
GÜNCEL

WhatsApp, Facebook, Instagram kullanıcıları dikkat! Kart bilgileriniz çalındı

Geçtiğimiz günlerde Twitter hacklenmiş ve birçok ünlü kişinin hesabı ele geçirilmişti. FBI sanal saldırı olayına el koydu ve araştırmaya başladı. Fakat bilgisayar korsanları asla boş durmuyor ve yeni teknikler geliştirerek hassas bilgileri ele geçirmeye çalışıyorlar. Son gelişmelere göre hackeların hedefinde WhatsApp, Netflix, Instagram, Facebook, Gmail ve daha birçok uygulamanın kullanıcıları bulunuyor.Siber suçluların yeni yöntemleri nedir? İşte tüm detaylar...

Twitter'ın hacklenmesi ve ünlü kişilerin hesapları üstünden dolandırıcılık yapılması son dönemin en büyük olaylarından biri oldu. Bu durum siber güvenliğin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gözler önüne serdi.

Android işletim sistemi de uzun zamandır güvenlik sorunları nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Şirket, son aylarda güvenlik konusunda epey gelişmiş olsa da keşfedilen yeni bir güvenlik açığı, milyonlarca kullanıcının bilgilerini riske atıyor olabilir.

Sabah'ın haberine göre; Android işletim sisteminde keşfedilen yeni BlackRock isimli zararlı yazılım, kullanıcıların kullandıkları uygulamalar üzerinden onların birçok bilgisini ele geçirebiliyor.

Üstelik ilk olarak ThreatFabric tarafından keşfedilen bu güvenlik açığı, toplamda 337 uygulamayı hedef alıyor.