BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,91
GÜNCEL

Vizesiz ülkelerin güncel listesi açıklandı! Hangi ülkede kaç gün kalınabiliyor?

Koronavirüs salgınının sona ermesinden sonra gezip görebileceğiniz birbirinden güzel ülkeleri sizler için derledik. Hem de hepsi vizesiz. Son olarak Türkiye ile Azerbaycan arasında karşılıklı olarak vizeler kaldırıldı.

Serdar Uzun'un haberine göre Schengen vize başvuru ücretinin, 2 Şubat 2020 itibariyle 60 euro'dan 80 euro'ya çıkartılması ile birlikte Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülkeler daha da cazip hale geldi. 91 ülke ise Türk vatandaşlarından 30 ila 90 gün arası turistik gezi için vize istemiyor. Bu ülkelerin yanı sıra 15 ülke sınır kapısından, 10 ülke de online vize ile Türk vatandaşlarına kolaylıkla turistik vize veriyor. İşte corona virüsten sonra vizesiz gezilebilecek ülkeler

Azerbaycan
90 gün vizesiz.

Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiye göre, Türkiye ile Azerbaycan arasında vize kaldırıldı. 

İki ülke vatandaşları için uygulanacak vize muafiyeti 90 gün olarak kararlaştırılırken 90 günü aşan durumlarında ise ikamet izni başvurusu zorunluluğu getirildi.

Andorra
90 gün vizesiz.

Fransa ve İspanya sınırları arasında ufak bir ülke olan Andorra, Türk vatandaşlarına vizesiz ancak ülkenin kendi havalimanı olmadığı için ilk durağınız Fransa veya İspanya olacak. Fransa ve İspanya topraklarından geçeceğiniz için Schengen vizesi gerekiyor. 

Antigua ve Barbuda
180 gün vizesiz.