BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Vize serbestiyle ilgili Çavuşoğlu'ndan flaş açıklama

Vize serbestiyle ilgili son dakika açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, "En geç Ekim 2016'ya kadar Türk vatandaşları için vize serbestisini bekliyoruz" dedi.

Yunanistan'a resmi bir ziyaret düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ilişkiler ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Vize serbestiyle ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, Ekim 2016 tarihi işaret etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'a düzenlediği gayrıresmi ziyaretin ardından ülkenin önde gelen gazetelerinden Kathimerini'ye verdiği mülakatta, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra AB, göç, başarısız FETÖ darbe girişimi ve Türkiye'nin terör örgütlerine karşı Suriye'de gerçekleştirdiği harekat hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"EKİM 2016'YA KADAR VİZE SERBESTİSİNİ BEKLİYORUZ"

Çavuşoğlu, Ege'deki işbirliğinin karşılıklı taahhütler üzerinden sağlandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Şimdi AB'den sözlerini yerine getirmesini bekliyoruz. AB, Türk vatandaşlarına vize serbestisi, Türkiye'deki Suriyelilere mali yardım gibi taahhütlerde bulundu. Ege'deki düzensiz göçün kontrol altında olması gerçeğine rağmen, AB'nin sözlerini yerine getirmekte istekli olduğunu görmüyoruz. AB yükümlülüklerini yerine getirmezken, Türkiye tek başına AB'ye yönelik düzensiz göçü durdurmaya devam edemez. En geç Ekim 2016'ya kadar Türk vatandaşları için vize serbestisini bekliyoruz."

Darbe girişimi sonrası Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri değerlendiren Çavuşoğlu, Avrupa'dan gelen destek ve kınama mesajlarının takdirle karşılandığını ancak Türkiye'nin hukuki önlemlerini sorgulayan açıklamaların da hayal kırıklığı yarattığını kaydetti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR