BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Vize kaldırılacak mı Avrupaya 90 gün sınırı

Vizesiz Avrupa'ya 90 gün sınırı... Yeni pasaportlar haziran ayına yetiştirilecek. Vatandaşlar eski pasaportlarını kullanmaya devam edecek. İşte detaylar...

Türkiye ile AB arasında mutabık kalınan ancak nihai olarak 17-18 Mart'taki AB Liderler Zirvesinde sonuçlandırılacak anlaşmanın detayları ortaya çıktı.

Türkiye gazetesi'nde yer lan habere göre, Dışişleri yetkilileri, adalardan Türkiye'ye getirilecek olan sığınmacıların bütün ulaşım-konaklama-yemek giderleri AB tarafından karşılanacağı bilgisini verdi.



TÜRKİYE BÜTÇESİNDEN BİR KULLANIM OLMAYACAK

Türkiye'nin bütçesinden bir kullanım olmayacak. Türkiye'ye gelen Suriyeliler, ülkemizde ikamet ettirilecek. Ancak 3'üncü ülke vatandaşları ise ülkelerine iade edilecek.



Anlaşmanın hayata geçirilmesi sonrasında görev yapmak üçere Göç İdaresinden bir ekip 5 Yunan Adasında görev yapacak.

Yetkililer, Türkiye ile AB arasında haziran ayında uygulamaya başlaması planlanan vize muafiyetinin detaylarını da paylaştı. Buna göre, yeni pasaportta 20'ye yakın güvenlik tedbiri getirildi.



Çipinde biyometrik bilgiler yer alacak olan pasaportlar haziran ayına yetişecek. Vatandaşlar eski pasaportlarını kullanmaya devam edecek. Vize muafiyeti 90 gün süreyle geçerli olacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR