BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,06
ALTIN 2.505,89
İŞÇİ

Veli Demir'den MEB'e mektup var!

Yıllardır kamu çalışanları için sağlıklı bir il emri uygulaması için çalışmalar yapan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'ne bu mağduriyetin giderilmesi için mektup yazdı.

Kamu çalışanlarının hukuki sözcülüğünü yapan  Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, özür grubu atamalarına ilişkin MEB'e yazı yazdı.

Bildiğiniz üzere yıllardır kamu çalışanlarının işkolunda meşru hukuki sözcülüğünü yapma hak ve yetkisine sahip sendikalar olarak sağlıklı bir il emri uygulaması için ortak söylemler ortaya koyduk. Sendikacılık anlayışları, ideolojik bakış açıları birbirinden tamamen farklı olmalarına rağmen tüm eğitim sendikalarını aynı çizgiye çeken bu görüntünün altında yatan mağduriyet gerçeğini Bakanlığınızın görmezden geliyor olması son derece düşündürücüdür.

2011 yılının son dönemlerinde, uzun yıllardır ortaya konulan görüş ve öneriler ışığında oluşturularak  son olarak tüm sendikalara görüş sunmaları için gönderilen Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağında iller arası özür grubuna bağlı yer değişikliği isteğinde bulunanlar için il emri uygulaması yer almaktaydı. Ancak Bakanlığınız il emri uygulamasını rafa kaldırmıştır.

Bakanlığınızın apar-topar uygulamaya soktuğu keyfi atama süreci devam etmektedir. Bu atama sürecinde uygulamanın muhatabı olan öğretmenler, ağır bir mağduriyetle karşı karşıya kalmışlardır. Özür grubundan atamanın yılda bir defa işletilmesi bu mağduriyetin artmasında önemli bir etken olmuştur. Şu anda özür grubundan karşılıklı atama taleplerinden dolayı sistem tıkanmıştır. Çünkü özür grubundan atama talebinde bulunanların mevcut norm kadroları dolu göründüğünden başkası istekte bulunamamaktadır. Bunun giderilmesi için özür grubu atamalarının yılda birden fazla gerçekleştirilmesi gerekmektedir. İl emrine atanma olanağının da kaldırılmasıyla yaşanan sıkıntıya Bakanlığınızın acil çözüm üretmesi anayasal bir zorunluluk olup devletin kamu görevlisine karşı yükümlülüğüdür.

Bakanlığınız, ülkenin dört bir yanından yükselen mağduriyet çığlıklarına kulaklarını tıkamaktan vazgeçmeli, sorunun bir an önce çözülmesi için gereğini yapmalıdır. Bu bağlamda özür grubu atamaları yılda en az iki kere yapılmalı, il emrine atama uygulaması yeniden devreye sokulmalıdır.

Gereğini bilgilerinize sunarım.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR