BIST 10.166
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.451,74
ÖĞRETMEN

VBS E-Okul karne notları yüklendi! E Okul karne notu hesaplama

MEB E Okul VBS en yoğun günlerini yaşıyor. E-Okul , VBS , Veli Bilgilendirmesi Sistemi, E Karne ,E Okul karne hesaplama hepsi memurhaber.com'da

MEMURLAR- Okul, e-Okul, e okul öğrenci giriş, e okul öğretmen not girişi, e-Okul Veli Bilgilendirme, e Okul meb, e-Okul Veli, e karne, e okul öğretmen, e okul öğrenci, e-Okul karne, e-Okul giriş, e-okul yönetim, e okul not değiştirme, e okul kayıt , e-okul not bilgisi , e-okul veli bilgilendirme sistemi , e-okul sınav bilgisi , e-okul sınav tarihleri , e-okul devamsızlık bilgisi , e-okul öğrenci duyuruları..

E OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı 13 Haziran 2014 Cuma günü alınacak karnelerle sona eriyor. MEB E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne ders notları ve devamsızlık bilgileri yüklenmeye başladı.. Son sınavlarında sona ermesiyle birlikte öğrenciler ve veliler E-Okul'dan ders notlarına ulaşarak takdir teşekkür hesaplaması yapıyor..

Milli Eğitim tarafından (MEB) E okul sistemi ile artık daha kolay notlarınızı öğrenebilirsiniz. E okul veli bilgilendirme sistemi öğretmenler ve öğrenciler için rahat bir sistemdir. E Okul sistemi sayesinde bir çok veli kolay bir şekilde velisi olduğu öğrencinin okuldaki tüm notlarını ve devamsızlıklarını görebilmektedir. E Okul sistemi doğal bir süreç olup öğrencinin okula başlamasından mezuniyetine kadar devam eder. Bu süre boyunca veliler öğrencilerin devamsızlık bilgilerini ve not bilgilerine E Okul sistemi üzerinden görebilirler.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR? TIKLAYIN

Tüm bu özellikleri E Okul Veli Bilgilendirme Sistemini çok önemli kılmaktadır. E Okul Veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak velisi olduğunuz öğrenci hakkında bilgi edinebilirsiniz.. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (E-okul VBS devamsızlık sorgulama) E Okul karne notlarını e okul (e-okul.meb.gov.tr) üzerinden öğreniyor. E okul takdir teşekkür ve onur belgesi hesaplama burada. E okul Veli Bilgilendirme Sistemi devamsızlık öğren. E okul yönetici girişi yönetici not değiştirme sistemi. E okul sözlü notları ve performan södevi notları öğren. E okul ile ilgili tüm detaylar memurhaber.com'da

E-Okul Sisteminin Amacı Nedir?

  

E-Okul sisteminin amacı, velilerin çocuklarının bilgilerini bilmeleri ve öğrenmelerini sağlamaktır. E-Okul sisteminde öğrencinin aldığı notlar ve devamsızlık bilgileri de yer almaktadır. Veliler bu sayede öğrencilerinin okula gidip gitmediğini, hangi günler gitmediğini, ne kadar devamsızlığı olduğunu, sınavlarından aldığı notları, notları ile ne kadar başarılı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, yaptıysa kaç puan aldığını öğrenebilirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, velilere öğrencileri hakkında bilgiler sunmaktadır.

E-Okul Sisteminin Faydaları Nelerdir?

E-Okul sisteminin öğrenciler, öğretmenler ve veliler açısından bir çok faydaları bulunmaktadır.

E-Okul sisteminin öğrencilere faydaları şunlardır:

-          Öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenebilecek,

-          Testler çözebilecek,

-          Kendilerine ait bir sayfalık internet sayfası tasarlayabilecek,

-          Devamsızlıklarını kontrol edebilecek,

-          Hastalık ders programını kontrol edebilir,

-          Meslek lisesi alana ve teknik lise geçiş sonuçları varsa öğrenebilir,

-          Seçmeli derslerini seçebilir,

-          Sınav tarihlerini öğrenebilir,

-          Sorumluluk ve ortalama yükseltme puanlarını öğrenebilir.

E-Okul sisteminin öğretmenlere faydaları şunlardır:

-          Öğrencilerin sınav sonuçlarını sisteme girebilecek,

-          Ders notlarını yayınlayabilecek,

-          Derslere önceden hazırlanabilmesi için testler hazırlayabilecek,

-          Öğrenciler için ölçme ve anket değerlendirmelerini hazırlayabilecek.

E-Okul sisteminin velilere faydaları şunlardır:

-          Öğrencinin devam ve devamsızlık durumunu kontrol edebilecek,

-          Öğrencinin sınavlarından aldığı notlara bakabilecek,

-          Öğrencinin yıl sonu notlarını öğrenebilecek,

-          Haftalık ders programını öğrenebilecek,

-          Öğretmen veya yetkililer ile yazışma yapıp iletişime geçebilecek.

E-Okul Sisteminde Okullara Düşen Görevler Nelerdir?

-          E-Okul sisteminde okullara düşen en önemli görev, E-Okul sistemi üzerinde şube ve öğrenci listelerinin tam ve doğru olarak yazılmasını sağlamaktır. Bu sebepten dolayı, kaydı o okulda olmasına rağmen kaydı E-Okul sisteminde farklı okulda gözüken öğrencinin nakil işlemleri hemen yapılmalı, nakil yapılan öğrencinin nakil onayları yönetmelikte yazıldığı süre içerisinde verilmeli, E-Okul sistemine daha önce hiç girilmemiş olan ara sınıf öğrencilerinin bilgileri hemen girilmeli, E-Okul sisteminde bilgileri hatalı olan öğrencilerin bilgileri hemen düzeltilmelidir.

-          Okullarımız E-Okul sisteminde öğrencinin bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmekle yükümlüdür. E-Okul sisteminde yer alan bilgi gereklidir. Bakanlık öğrencilerle ilgili olan bilgileri öğrencinin okulundan istemeyecek, E-Okul sisteminden direk alabilecekler. Bu sebepten dolayı okullarımız öğrencinin bilgilerini E-Okul sistemine özenle doldurmaları gerekmektedir.

-          Bakanlık öğrencilerin resimlerini de E-Okul sistemi üzerinden alacaklar. Bu sebepten dolayı son dakika sıkışıklık olmaması için öğrencilerinin resimlerini E-Okul sistemine daha önceden kaydetmeleri gerekmektedir.

-          Okullarımız E-Okul sistemine öğrencilerinin özürlü ve özürsüz devamsızlıklarını günlük girmekle yükümlüdür. Bir sonraki gün veya bir sonraki zamana erteleyemez.

-          Okullarımız sınav tarihlerinin sisteme girilmesi için de yükümlüdür. Okullarımız not girişini E-Okul sistemine girebilmek için yetkilendirme yapmak, öğretmenlere bu işlemi yapabilmeleri için şifre vermek, nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirmek ve not girişlerinin zamanında yapılmasını sağlamak, gözetlemek ile sorumludur.

-          Okullarımız düzenli olarak E-Okul sisteminde yer alan resmi yazı, açıklama ve duyuruları günü gününe takip edip açılmış veya daha sonra açılacak olan iş ve işlemleri zamanında yerine getirmek ile yükümlüdür.

İlçe Milli Eğitim Bakanlığı Müdürlerine Düşen Görevler Nelerdir?

-         İlçe Milli Eğitim Bakanlığı Müdürleri okullara düşen görevleri, okulların zamanında yerine getirip getirmediği kontrol etmek,  yerine getirmeyen okullara uyarıları yapmak ve bu iş ve işlemleri okulların zamanında yerine getirmesini sağlamak ile yükümlüdür.

-         Öğrencilerin devamsızlık işlemlerinin takibini yapmak ve bu öğrencilerin devamsızlıklarını sisteme girmek ile yükümlüdür.

-         İlçe Milli Eğitim Bakanlığı Müdürleri, kurtuluş günü doğal afet, bayramlar vb nedenlerden ötürü oluşan tatil günlerini sisteme girmek zorundadır.

-         İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri,  öğrencinin nakil işlemlerini zamanında yapmayan okulları tespit etmek ve o okulları uyarmak ile yükümlüdür.

-         İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, öğretmenlerin başka bir okulda görevlendirmelerinin kayıtlarını zamanında işlemeli ve görevleri biten öğretmenlerinin işlemlerini zamanında yerine getirmelidir.

E-Okul Sistemine Nasıl Girilir?

E-Okul sistemine erişebilmek için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada resimdeki rakamları giriniz. Daha sonra öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrencinin okul numarasını giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra “Tamam” butonuna tıklayınız. “VBS GÜVENLİK KONTROL” sistemi ile karşılaşacaksınız. Bu sistem bilgilerinizi girdiğiniz öğrencinin doğru kişi olup olmadığını kontrol edebilmeniz için kurulmuştur. Öğrenciye ait 3 tane soru olacaktır. Örneğin, öğrencinin doğum günü hangisidir, öğrencinin nüfus cüzdanı aile sıra numarası nedir ve aşağıdaki resimlerden hangisi öğrenciye aittir gibi. Bilgileri girdikten sonra yine “Tamam” butonuna tıklayarak E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz.

E-Okul Sistemi Nasıl Kullanılır?

E-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra sistemi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Öğrenciniz 8. Sınıf öğrencisi ise,  E-Okul sisteminde “Sınav Bilgileri” butonuna tıklayarak öğrencinizin sınav yeri bilgilerine ulaşabilirsiniz.

E-Okul sisteminde, “Öğrenci Bilgileri” butonuna tıklayarak öğrencinizin bilgilerinize erişebilirsiniz.
-  E-Okul sisteminde, Duyurular kısmında,  girilmiş olan duyuru listesi yer almaktadır.
 - E-Okul sisteminde,  Devamsızlık bilgisi kısmında, öğrencinin aylara ve günlere göre devamsızlıkları yer almaktadır. Özürlü devamsızlıklardan raporlu ve özürlü devamsızlık toplamına, özürsüz devamsızlıklardan sabahtan yarım gün, tam gün ve özürsüz devamsızlık toplamına, devamsızlık sayılmayan sürelere ulaşabilirsiniz.
 - E-Okul sisteminde,  Not bilgisi kısmından, öğrencinizin derslerinden aldığı sınav puanlarına, performanslarına , proje puanına ve tüm bunların ortalamasına 1. Dönem ve 2. Dönem olarak ulaşabilirsiniz.
 - E-Okul sisteminde, Haftalık ders programı kısmından, öğrencinizin haklık ders saatlerine ve derse giren öğretmenlerin isimlerine ulaşabilirsiniz.
- E-Okul sisteminde,  Sınav tarihleri kısmından, öğrencinizin sınav ve proje tarihleri listesine ulaşabilirsiniz.
 - E-Okul sisteminde,  Aldığı belgeler kısmından, öğrencinizin bugüne kadar dönem dönem aldığı belgelere ve belge türün ulaşabilirsiniz.
 - E-Okul sisteminde,  Yıl sonu notları kısmında, öğrencinin sınıfına ve öğretim yılına göre aldığı ağırlıklı yıl sonu ortalaması puanına erişebilirsiniz.
 - E-Okul sisteminde,  Sorumluluk/Ortalama yükseltme puanları kısmında, öğrencinin sorumluluk ve ortalama yükseltme puanlarına, hangi derslerde girdiğine ve muaf olup olmadığına erişebilirsiniz.
 -  E-Okul sisteminde,  Meslek lisesi alana geçiş sonuçları kısmından, öğrenci meslek lisesi alana geçiş sınavına girdiyse sonuçlarına ulaşabilirsiniz.
 - E-Okul sisteminde, Teknik lise geçiş sonuçları kısmında, öğrenci teknik lisesi geçiş sınavına girdiyse sonuçlarına ulaşabilirsiniz.
 - E-Okul sisteminde, Nakil durumu kısmından, öğrencinin nakil bilgilerinin girilip girilmediğini kontrol edebilirsiniz.
 - E-Okul sisteminde,  E-KARNE kısmından, öğrencinin karnesine ulaşabilirsiniz. Bu sayede öğrencinizin size getirdiği karnenin doğru olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

E-Okul sisteminde, “Seçmeli Ders Seçim İşlemleri” kısmından seçmeli derslerinizin kaydını yapabilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR