BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
GÜNCEL

Vali kötü haberi verdi! "Bu bizim tercihimiz değil zorunluluktur"

KAYSERİ'da koronavirüs vakalarının yüzde 17 artış göstermesi vatandaşları endişelendirdi. Vali Şehmus Günaydın "Kısıtlamaların hafifletilmesi bu tabloya göre mümkün değil" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı vaka oranlarına ilişkin haritada yükseliş trendinde olan iller arasında Kayseri de yer aldı. Geçen pazartesi günü yayınlanan 15-21 Şubat tablosuna göre Kayseri'de 100 bin kişide görülen vaka sayısı 56,71'den 74,08'e yükseldi. Kentteki vaka sayısındaki artış, tedirginlik yarattı. Bunun üzerine Vali Şehmus Günaydın da denetimlerin artırılması talimatı verdi. Kent merkezinde koronavirüs tedbirleri kapsamında ekiplerin denetimlerine katılan Vali Günaydın, vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı.

Vali Günaydın, "Sağlık Bakanlığımız her pazartesi illerimizde 100 bin kişiye düşen vaka sayısı ile ilgili bilgiler vermeye başladı. Geçen hafta Kayseri'mizde vaka sayısı 100 bin kişiye 56,71 kişi düşüyorken, maalesef son açıklanan rakama göre bu oran yukarılara çıktı. Biz 74-75'lere çıkan oranı, aşağılara çekmek zorundayız. Eğer ileride yerelde alınacak tedbirlerle bir takım kısıtlamalar kaldırılacaksa bizim vaka sayılarında mutlaka bir düşüş sağlamamız lazım. Bu düşüşü sağlamadan kısıtlamaların hafifletilmesi bu tabloya göre mümkün değil. Burada bizlere görev düşüyor. Vatandaşlarımızla hep beraber gayret göstereceğiz" dedi.

"Önümüzdeki 5-6 gün içinde tekrar değerlendirmeleri yapacağız"
Vaka sayılarının düşüşü konusunda Kayseri'nin geçmişte başarılı grafik çizdiğini kaydeden Günaydın, "Bunu daha önce Kayseri olarak başarmıştık. İnşallah 15 gün içerisinde tekrar vaka sayılarını düşürürsek o zaman hangi alanlarda kısıtlamaları hafifleteceğimizi de ilgili kurumlarımızla beraber görüşmüş olacağız. Şu an kısıtlamaların hafifletilmesiyle ilgili üzülerek söyleyeyim ki böyle bir ihtimal yok. Önümüzdeki 5-6 gün içinde tekrar değerlendirmeleri yapacağız. Denetlerimin artırılması yönünde talimat verdim. Denetlemelerin artması önemli; ancak en önemlisi bizler kurallara uyacağız" diye konuştu.

"Bu bizim tercihimiz değil zorunluluktur"
Vali Günaydın, vakaların artış göstermesinde en büyük nedenin eş, dost ve akraba ziyaretleri olduğunu söyleyerek, "Biz filyasyon ekiplerinin yaptığı çalışmalara baktığımızda maalesef bu tabloyu görüyoruz. Hala taziyelerle ilgili sıkıntılarımız var. Yeşilhisar ilçemizde bir mahallemiz karantina altına alındı; sebebi taziye ziyaretleri. Tomarza'da bir mahallenin bir bölümü karantina altına alındı. Bu bizim tercihimiz değil zorunluluktur. Vaka sayılarının önüne geçmek istiyorsak tedbirlere uymamız gerekir. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonlarında vatandaşımızın duyarlılık göstermesi gerekir. Değişik gerekçelerle kendimizi sokağa atarsak ve gerçeğe aykırı belgelerle sokağa çıkarsak bunun sonucuna da katlanırız. Kurallara uyulmaması durumunda gerek idari, gerek adli yaptırımlarımız var. Gönlümüzün arzu ettiği şey değil, vatandaşlara ceza yazmak, adli işlem yapmak değil. Bizim üzerimize düşen hafta sonu evde oturmak ise evde oturmalıyız. Türlü bahanelerle sokağa çıkmak doğru değil." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR