BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.304,80
GÜNCEL

Vahşette anlatılanlar kan dondurdu! Meğer 11 yıldır kabusu yaşıyormuş! 'Beni buraya gömün'

MERSİN’de eski nişanlısı tarafından sokak ortasında tabancayla vurularak öldürülen 24 yaşındaki Raziye Oskay’ın yıllardır failin baskı ve tehdidine maruz kaldığı, 11 yıl boyunca her gün ölüm korkusuyla yaşadığı ortaya çıktı.

Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Okan Merzeci Mahallesi'nde 10 Ocak tarihinde eski nişanlısı Barış Can U. tarafından tabancayla defalarca ateş edilerek öldürülen Raziye Oskay'ın (24) ailesi, kızlarının yıllarca zanlının baskı ve tehditlerine maruz kaldığını söyledi.

Daha ortaokuldayken başlayan ilişki genç kız için yıllar içinde kabusa dönüşürken, açılan davalar ve izini kaybettirme çabasının da Raziye’yi ölümden kurtaramadığı ortaya çıktı.

Beni buraya gömün: Raziye'nin 15 gün önce vefat eden anneannesinin cenazesinde de ailesine, “Çok yakında beni buraya gömün. Haberlere çıkacağım, bunu göreceksiniz” dediği öğrenildi.

Ortaokuldan bu yana faille mücadele etti: Kızlarının eski nişanlısı tarafından katledilmesi nedeniyle büyük acı yaşayan Oskay ailesi, Raziye’nin odasını İHA muhabirine açarak, duygularını paylaştı. Gözyaşlarıyla yıllardır yaşadıkları kabusu anlatan 46 yaşındaki anne Fatma İsmet Oskay, ortaokuldan bu yana faille mücadele ettiğini söyledi.