BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
GÜNCEL

Uzmanlardan müsilaj uyarısı! Denize girmek yasaklanmalı!

Marmara Denizi'nde deniz salyası olarak bilinen müsilaj tehlikesi aylardır artarak denizin metrelerce derinliğini kapladı. Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz, müsilaj araştırmalarında koleraya yol açan bakterinin son derece yüksek oranda çıktığını vurgulayarak "Denize girilmesi bir an önce yasaklanmalı" dedi.

Deniz salyasının artık dibe çökmeye başladığı Marmara Denizi'nde tehlike çanları çalıyor. Hacettepe Üniversitesi’nde Çevre Sağlığı Bilim Dalı uzmanlarından Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz, Marmara Denizi'ni yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan müsilaj tehlikesinin insan sağlığına etkilerini değerlendirdi.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Yavuz, müsilaj araştırmalarında koleraya yol açan bakteri miktarının oldukça yüksek bir seviyede çıktığına dikkat çekti. Yavuz, "Denize girilmesi bir an önce yasaklanmalı" ifadesini kullandı.

Sarıkaya, Yavuz'un sözlerini şöyle aktardı:

İklim değişikliği ciddi oranda artmasına neden oldu' dedi. Son 30 yılda deniz salyasının artışının çarpan şeklinde yükseldiğini belirten Doç. Dr. Yavuz, Bengaldeş’te, Bengal Körfezi’nde son dönem yaşanan gelişmeye dikkat çekti. Bu bölgede müsilaj ile birlikte kolera vakasının patladığını belirtti ve Marmara için yapılan araştırmada da koleraya yol açan bakteri miktarının oldukça yüksek bir rakama ulaştığına vurgu yaptı. Dolayısıyla daha biri bitmeyen salgına bir de kolera eklenirse varın durumu siz anlayın. O nedenle Marmara’da denize girmenin bir an önce yasaklanması taraftarı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR