BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,46
GÜNCEL

Uzman erbaşlara astsubaylık yolu açıldı!

TBMM Başkanlığı’na sevk edilen askerlik tasarısındaki düzenlemelere göre, Genelkurmay başkanı ve kuvvet Komutanları, görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan’da yargılanabilecek. Haklarında soruşturma açılmasına ise Başbakan karar verecek.

TBMM Başkanlığı'na sunulan Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları'nın ve Jandarma Genel Komutanı'nın görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'da yargılanmasına ilişkin esas ve usulleri belirliyor.

Anayasa'ya 2010'da eklenen hüküm gereği yapılan düzenlemeye göre, Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları hakkında soruşturma açılmasına Başbakan, Jandarma Genel Komutanı hakkında soruşturma açılmasına İçişleri Bakanı karar verecek.

Hava değişimi süreleri düşüyor

- 12 aylık hizmete tabi olanların askerlikten sayılan hava değişimi süreleri 3 aydan 1 aya, 6 aylık hizmete tabi yükümlülerin askerlik süresinden sayılacak hava değişimi süreleri de 45 günden 15 güne düşecek.

Uzman erbaşlar astsubay oluyor

- Uzman erbaşlar bulundukları derece ve kademelerine bir kademe ilave edilerek astsubay nasbedilebilecek. Görevleri sona eren uzman erbaşların askerlik hizmetinde geçen süreleri memuriyet hizmetinden sayılacak. TSK bünyesinde 50 bin 409 uzman erbaş görev yapıyor.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR