BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.448,30
İŞÇİ

Üniversiteli işçilere yeni kadro formulü

Katıldığı bir televizyon programında sayıları giderek artan üniversiteli işçiler hakkında önemli açıklamalar yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, üniversiteli işçilerin nasıl kadroya geçmesi gerektiğini anlattı

MEMURLAR- Üniversiteli işçilerin memuriyet işi yapan üniversiteli işçiler olarak bize gelmişlerdi, bunlar mühendisler, teknisyenler, mimarlar, avukatlar gibi arkadaşlar. Şimdi üniversiteyi bitirmiş, ama işçi, yani yaptığı işte işçi olan arkadaşlar da, ya böyle bir fırsat varsa biz de geçsek olmaz mı diyorlar, bu sefer sayının çoğalması diğerlerinin de önünü kesiyor. Ama buradaki yüzde 100 olması gereken, birincil yapılması gereken şey, memur kadrosu olmadığı için işçi kadrosunda istihdam edilen memur işi yapan arkadaşlarımız var, bunların kadroya geçirilmesi lazım.



Üniversiteli işçiler şerhli olarak. Yani bunu daha önce Kamu Personel Danışma Kurulu'ndan sonra basın mensuplarıyla değerlendirme toplantısı yaptığımda, bu konularda en yakın gördüğünüz, en uzak gördüğünüz konu hangisidir dediler. En yakın gördüğümüz konu 35 yıl ve disiplin affı, Hükümetin şu anda en uzak yaklaştığı, yaklaşmadığı konuların başında da üniversiteler işçiler geliyor dediğimde, arkadaşlar olumsuz tweet atmaya başlıyorlar. Ya biz sizden yanayız, bunu ilk gündeme getiren biziz, bu sefer ya biz ne yapıyoruz demeye başlıyor arkadaşlar. Çünkü bu arkadaşlar işçi, işçi sendikalarının alanında, onların üyesi, biz bunların oradaki durumunu, yaptığı işle statüsü ters olduğu için bunları haklı bir kadroya geçirme mücadelesini veriyoruz, ama içinden öyleleri çıkıyor ki bize iyilik yapma diyor, biz buna rağmen sabırla, sabrımızı zorlayarak son buluşmamızda Başbakana yine taşıdık, taşımaya devam edeceğiz.

Yorumlar 9 Yorum
ÇOK OKUNANLAR