BIST 10.219
DOLAR 32,16
EURO 34,77
ALTIN 2.444,61
İŞÇİ

Üniversiteli işçilere kamu kadrosu- torba yasa üniversiteli işçiler son durum 04/03/2014

Üniversiteli işçilere kamu kadrosu- torba yasa üniversiteli işçiler son durum 04/03/2014. Üniversiteli işçilere memurluk kadrosu. Üniversiteli işçiler torba yasa kamu kadrosu. Üniversiteli işçiler 04/03/2014.

MEMURLAR- Üniversiteli işçilere kamu kadrosu- torba yasa üniversiteli işçiler son durum 04/03/2014. Üniversiteli işçilere memurluk kadrosu. Üniversiteli işçiler torba yasa kamu kadrosu. Üniversiteli işçiler 04/03/2014.

Üniversiteli işçilerle ilgili tüm haberler BURADA!

MEMURLAR-ÖZEL İÇERİK-Türkiye'de sayıları giderek artan üniversiteli işçilerin sorunları neler, hükümetten beklentiler neler, sendikalar üniversiteli işçilere hangi konularda yardım edebilir? Binlerce vatandaşın merak ettiği soruların cevabını Üniversiteli İşciler platform temsilcisi Musa Kocakiren memurhaber.com'da veriyor...

SENİKALAR ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER SINAVINDA!

Sendikalar çalışma hayatında yıllardır yamalı bohça uygulamasına kesin net dille çözüm önerileri ile maalesef gelemediler gelmediler.Siyasi  partilerin gölgesinde veya direkt içinde yer alarak çalışma hayatında hükümetlerin sosyal ayağı olarak kaldılar.Taşeron çalıştırılan insan sayısı milyon olmuş işçi sendikaları tatile gitmiş sanki.Sadece Sağlık Bakanlığında tahminen 150 bin taşeron vardır.

Sadece 657 sayılı devlet memurları kanunun içinde 9 kaleme kadar alt kanun bölümleri var. 4/C bunlardan birisi. Buraya hükümetler özelleşen kurumlarda ki personeli monte etti. Devlet eliyle direkt 4/C alınanlar da cabası.

İşçi ve memur sendikaları bu süreçlerde hep yavan kaldı. Neden mi?

Özelleşen kurumlarda işçi kadrosu ile çalışanların hakları işçi sendikaları tarafından korunamadı. Bu yetmiyormuş gibi bu çalışanlar farklı kurumlara aldıkları maaşın 3’te 1.i ücretle iş başı yaptırıldı. Adamı olan yolunu buldu gitmedi veya farklı uygulama yapıldı. Şimdi memur sendikaları ve yürütme diyor ki biz size iyileştirme verdik daha ne istiyorsunuz  diyorlar.

Allah var başka da söze gerek yok bu konuda.

Memur-sen  ve işçi sendikaları  şimdi hem  4/C  hem de  universiteliisciler konusunda 2. Sınavda.

Başbakan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda düzenlenen 10. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda bir konuşma yaptı.

- "Acaba biz işçi-memur ayrımını ne zaman ortadan kaldıracağız. Batı, bunu büyük ölçüde halletti. Türkiye'nin de bunu halletmesi gereğine inanıyorum. Gelin oturalım bunu hep birlikte çalışanlar başlığı altında toparlayalım"
- "İşçi-işveren kavramını bir kenara bırakıp yol arkadaşı anlayışıyla çalışmaya edeceğiz"
Başbakanın  bu konuşmasının Sözleri  sendika başkanları tarafından farklı açılardan değerlendirildi.

Hak-İş  eski Başkanı Uslu: Biz öteden beri işçi memur ayrımının kaldırılması gerektiğini memur tanımanın yeni baştan yapılması gerekliliğini ifade ediyoruz. Kamuda çalışıyor olmasına rağmen işçilik yapan ama memur statüsünde olan bir sürü insan var.

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu: Emek ve ekmek mücadelesinde ayrım yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu ayrım yerine hepsini kapsayacak şekilde çalışanlar ifadesi kullanılmalı. Ayrıca, demokratik bir ülke ve katılımcı demokrasi için memurlara siyaset yapma yasağının kaldırılması gerekli.
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul "Kamuda işçi kadrosunda
çalışan üniversite mezunu işçilerin memuriyete geçirilmesi konusu toplu sözleşme taleplerimiz arasındaydı. Toplu sözleşmede onaylanmayan talebimizi daha sonra Kamu Personeli Danışma Kurulu'na götürdük. Görüşmeler sonucunda bu talebimiz de üzerinde çalışılması gereken 25 madde arasında yer aldı.

Bu konuyla ilgili Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığı ve Hazine Genel Müdürlüğü yetkilileriyle bizzat görüştüm. Üniversite mezunu işçilerin taleplerini kendilerine ilettim. Unvanlarımıza uygun işlerde çalışmanızı biz de istiyoruz. Bu konuyla ilgili konfederasyon olarak her görüşmede ve ortamda isteklerinizi dile getiriyoruz. Ortada bir haksızlık varsa bu haksızlığın giderilmesi için elimizi taşın altına koymaya hazırız" diye konuştu.

Ayrıca bu adımlardan sonra KPDK ve EKK da üniversite mezunu işçiler için Çalışma bakanlığı talimat vermiştir.

Maliye Bakan yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur tarafından da kabul edilen üniversiteli işçiler hazırladıkları bilgilendirme dosyasını Bakan Yardımcısı Cantimur'a sundular.

Bakan Yardımcısı Cantimur'un ziyaret yaklaşık bir saat sürdü. Cantimur, "Üniversiteli işçilerin memur kadrolarına geçiş talepleri hakkında gerek basından gerekse sosyal medyadan haberim var. Haklı ve yerinde bir talep olduğuna inanıyorum. Üniversiteli işçilerin memuriyete geçirilmelerinin bütçeye ek bir maliyet getirmeyeceğini biliyorum. İşin mali yönüyle birlikte biz hükümet olarak, liyakate önem veriyoruz. Herkes hak ettiği pozisyonda görev yapsın. Edindiğim bilgilere göre, üniversiteli işçiler zaten bir kadroya sahip, çalıştıkları kadroların karşılığında yaptıkları işin ücretini maaşını çalıştıkları kurumdan alıyorlar" dedi.

Üniversite mezunu işçiler olarak şuan yaptığımız iş zaten 657'de ifade edilen devletin asli ve sürekli görevidir .Yeni bir kadro talep etmiyoruz çünkü zaten çalıştığımız bir kadromuz var.Sadece statü değişikliği talep ediyoruz ki; diğer arkadaşlarımız gibi özlük haklarına kavuşalım.Kurumlar arası geçiş isteyebilelim.Tayin isteyebilelim. Herşeyden önemlisi büyük emekler vererek  bitirdiğimiz üniversite diplomalarımızı derece yükseltmede kullanabilelim.Diploma meslek unvanlarımızı kullanamıyor ,vasıfsız işçi olarak tabir ediliyor,Daha verimli  alanlarda  çalıştırılabilecek iken  pasifize ediliyoruz.

Bunların tek nedeni  işçi olmamız!

Mağduriyetimiz Türkiye'nin en büyük memur konfederasyonu Memur-Sen'in de dikkatinden kaçmamış ve yaptığımız çalışma toplantıları sonucu http://www.memursen.org.tr/haber/tonbul-universiteli-isciler-torba-kanunun-icinde-yer-alacak/ şeklinde resmi internet sayfalarında vermişlerdir. 

Musa KOCAKİREN
Üniversiteli İşciler platform temsilcisi

MİLYONLARI İLGİLENDİREN TORBA AÇILIYOR! İŞTE TÜM MADDELER!

Milyonlarca kişi torba yasa tasarısına kilitlendi. Başbakanlık'a gönderilen çalışma hayatı ve sosyal güvenlikle ilgili tasarının içeriği büyük merak konusu oldu. Birçok kesim beklenti içerisinde.

HERKES BEKLEMEDE

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak, Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borçluları af, 4/C'liler kadro, akademik personel zam, üniversite mezunu işçiler memurluk, işsiz iş ve meslek danışmanları atama, taşeron işçiler haklarının iyileştirilmesini istiyor, bu yöndeki düzenlemelerin de tasarıda olmasını bekliyor. Ayrıca doğum teşviği paketinin de torba yasa tasarısında yer aldığı konuşuluyor.

BAŞBAKANLIK'TA

Ancak her şey, tasarının içeriğinin açıklanmasıyla netlik kazanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önceki gün yaptığı açıklamada, torba yasa tasarısını Başbakanlık'a gönderdiklerini söylemişti.

MECLİS'E GELECEK

Ancak Çelik, tasarıda nelerin olduğu hakkında bilgi vermemişti. Milyonların merak ettiği tasarının içeriğinin, Bakanlar Kurulu'nda imzalanmasının ardından açıklanacağı belirtiliyor. Torba tasarı, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldıktan sonra Meclis'e sevk edilecek.

BAKAN NE DEMİŞTİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önceki gün şu açıklamayı yapmıştı: "Biz taslağı Başbakanlık'a gönderdik. Son bir değerlendirme Başbakanlık'ta tekrar yapılacak. Ondan sonra Genel Kurul'a, komisyonlara gelir ama Meclis takvimi çerçevesinde muhalefet partileri ile uzlaşma olursa ki onu da deneyeceğiz, kısa süre içinde netice alma imkanı olursa seçimden önce olur. İçerikle ilgili bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Meclis'e sevk edildiği andaki tablo doğru olandır."

Yorumlar 7 Yorum
ÇOK OKUNANLAR