BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,19
ALTIN 2.478,98
GÜNCEL

Twitter yasaklandı mı? Son dakika

Twitter'a son dakika yasak geldi. Yasaklamanın, Suruç saldırısından sonra eylem çağrıları yapılması yüzünden yapıldığı açıklandı.

Twitter'a son dakika yasak geldi. Kullanıcılar twittara ulaşamıyor. Bir sorun olduğunu düşünen kullanıcılar, DNS ayarlarını değiştirdiğinde engeli aşıyor. Yasaklama ile ilgili Anadolu Ajansı da açıklama yaptı.

Twitter yasağı konusunda Anadolu Ajansı'nın son dakika açıklamasında Suruç'taki terör saldırısına yönelik içerikler ve yasa dışı kitlesel eylem çağrılarına ilişkin paylaşımlar nedeniyle Twitter'a erişim engellendiği bildirildi.

ENGELLEME KALDIRILDI

Twitter'da içerik temizleme amacıyla yapıldığı düşünülen yasak, öğleden sonra Şanlurfa Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararıyla kaldırıldı.

DNS DEĞİŞTİRME AYARLARI

Dünya'da en çok kullanılan platformlar arasında yer alan Facebook, Twitter ve Youtubesiteleri, bazı kullanıcıların karşılaştıkları görüntüyle şaşkınlık yarattı. Öğlen saatlerinde Twitter'a girmek isteyen kullanıcılar, siteye giriş yapamadı. Yeni bir yasaklama kararı alındığı düşünülüyor.

TWITTER, FACEBOOK VE YOUTUBE'A NASIL GİRİLİR?

Facebook, Twitter ve Youtube'a giriş için DNS adresleri ile giriş yapabilme imkanı sağlanıyor. PEki DNS nasıl değiştirilir? İşte cevabı...

DNS AYARLARI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Türkiye’de DNS ayarı ile birçok siteye erişim yapılabilmektedir. Ülkemizde TTNET dns sunucularına atılan engeller nedeniyle birçok büyük sitede sorunlar yaşanmaktadır.

Google DNS Ayarları: Google en ünlü ve büyük arama motoru olduğu gibi en ciddi servis sağlayıcılarındandır. Bu DNS numaraları ile güvenli ve hızlı internete girebilirsiniz. Sadece devlet tarafından bu numaralar bazen kontrol altına alınmaktadır.

8.8.8.82015 dns ayarları
8.8.4.4


Türkiye’de DNS ayarı ile birçok siteye erişim yapılabilmektedir. Ülkemizde TTNET dns sunucularına atılan engeller nedeniyle birçok büyük sitede sorunlar yaşanmaktadır. Aşağıda DNS2015 ayarlarını sıralı bir şekilde anlatıyoruz... Ekranın sağındaki bildirim panelinden İnternet ağınıza tıklayınız.

dns-ayarlari-degistirme.png

Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni açınız.

ag-ve-paylasim.png

Ağ bağlantımıza tıklayın

dns-ayarlari-degistirme2.png

Özelliklere tıklayın.

dns-ayarlari-degistirme-3.png 

İnternet Protokolü sürüm 4 ü seçip Özellikler kısmına tıklayınız.

dns-ayarlari-degistirme-4.png

Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan kutucuğunu seçin.

dns-ayarlari-degistirme-5.png

Bu kısma aşağıdaki güncel DNS ayarlarınızı tanımlayın.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR