BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.492,61
GÜNCEL

Türkiye şehitlerini uğurluyor! İlk tören Elazığ'da yapılıyor, ikinci tören Ankara'da yapılacak ve memleketlerinde toprağa verilecekler...

Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri helikopter kazasında şehit olan biri korgeneral, biri albay, 3'ü yüzbaşı, 4'ü astsubay, ikisi uzman çavuş 11 askerimiz için ilk tören Elazığ'da yapılıyor. İkinci tören Ankara'da yapılacak ve memleketlerinde toprağa verilecekler...

Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri helikopter kazasında şehit olan biri korgeneral, biri albay, 3'ü yüzbaşı, 4'ü astsubay, ikisi uzman çavuş 11 askerimiz için ilk tören Elazığ Havalimanı'nda yapıldı. İki yaralı askerin tedavisi ise sürüyor. Öte yandan Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığı bölgede kaza kırım ekipleri, inceleme başlattı.

İşte Bitlis şehitlerinin isimleri ve memleketleri

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Kahramanmaraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) şehit oldu. Binbaşı Alptekin Köprülü (Gümüşhane) ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak (Ordu-Kabadüz) ise yaralandı.

Kahramanlar için ilk tören Elazığ'da yapıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri helikopter kazasında şehit olan 11 askerimiz için Elazığ Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı. 

İkinci tören Ankara'da yapılacak

Şehitlerimiz için Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen törende şehitlerin özgeçmişleri okundu. Ardından dualar edildi. Tören sonrası şehitlerin acılı aileleri gözyaşı döktü.