BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.431,44
GÜNCEL

Türkiye bu görüntüleri konuşuyor! Otobüs şoförleri o anları anlattı

İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şiddetli lodos nedeniyle köprü üzerinde ilerlemekte zorlanan 4 motosiklet sürücüsüne kalkan olan otobüs şoförleri "Biz üstümüze düşeni yaptık. Hediye falan beklemiyoruz” dedi.

İstanbul'da etkili olan lodos esnasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ilerlemekte güçlük çeken motosiklet sürücülerine kalkan olan İETT şoförleri Adem Çalışkan ve Osman Yurtseven, dünkü desteklerini ''Seve seve yine olsa yaparız'' diyerek anlattı.

OdaTV'den Fethi Yılmaz'ın haberine göre; Adem Çalışkan 4 yıldır İBB’de metrobüs şoförü olarak çalışıyor. Öncesinde ise, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlüğü yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Çalışkan de bir motosiklet tutkunu. Öyle ki İBB bünyesinde bir motor kulübü dahi kurdular. Olayı anlatan Çalışkan, "İlk etapta trafik çok yoğundu oraya doğru arkadan iki tane polis ekibi geldi ve biz yol verdik sağımızdan. Onlar kaza yerine gitti, biz de kaza olduğundan şüphelendik. Öndeki arkadaşım da vardı. Memur benim yanıma geldi, ‘kaptan motor zor durumda, ne yapabiliriz?’ diye sordu. Motorları araçlarımızın arasına aldık ve o şekilde ilerledik" dedi.

'Ben de motor kullanıyorum'

Şoför Çalışkan, görüntülerinin çekilip haber olduklarını ise olaydan saatler sonra öğrendiklerini söyledi ve “Bu haberlerin çıktığını dahi bilmiyordum. Biraz önce eve geldim, çayımı içerken beni merkezden aradılar teşekkür etmek için. Benim o şekilde haberim oldu. Ben kendim de motor kullanıyorum. Motorcuları karşıya geçirdikten sonra biz durağımıza girdik zaten” ifadelerini kullandı.

Osman Yurtsever ise 17 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde şoför olarak görev yapıyor. İlk 6 yılında İETT şoförlüğü yapan Yurtsever, son 11 yıldır da metrobüs direksiyonunda. Evli ve 3 çocuk babası olan Yurtsever, daha önce kamyon ve TIR şoförlüğü yaptığını anlattı.
Motosiklet kullanmaktan çok korktuğundan söz eden Yurtsever ise, bugün Türkiye’nin gündemine düşen olayı şöyle anlattı:

“Ben önden giden araçtım. Memur arkadaşlar durdurdu ve motorlar zor durumda, yardımcı olur musunuz dedi. Ben de tabi ki seve seve, ne gerekiyorsa yaparız dedim. Ben de bekledim, diğer araç gelince de beraber motorları aramıza aldık. Yavaş bir şekilde motorcu arkadaşlara köprüyü geçirdik.”

Valilikten motorsiklet kararı
İstanbul’da hayatı olumsuz yönde etkileyen lodos fırtınası nedeniyle; motosiklet kazalarının önlenmesi, trafik seyir ve can güvenliğinin korunması açısından Valiliğimizce alınan karar uyarınca;

Bugün(dün) saat 23.00’den yarın(bugün) saat 18.00’e kadar; başta motokuryelik hizmeti yapan araçlar olmak üzere, motosiklet ve elektrikli scooter araçlarının trafiğe çıkmalarına müsaade edilmeyecektir.

Bu karar; özellikle yaz kış demeden büyük bir özveriyle çalışarak, hayatımızı kolaylaştıran moto kuryelerimizin can ve mal güvenliklerini korumak amacıyla alınmıştır. Bu araçları kullanan hemşerilerimizin alınan karara hassasiyetle uymaları büyük önem arz etmektedir.