BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
İŞ İLANLARI

Turkcell'den 175 bin kişiye istihdam!

Mobil internet hızını ortalama 10 kat artıracak olan 4.5G için geri sayım devam ederken, Turkcell de 2018 yılı sonuna kadar 175 bin kişilik dolaylı istihdam yaratmayı planlıyor.

TÜRKİYE, 1 Nisan'da 4.5G teknolojisine geçecek. Mobil iletişim sektörleri ise bu dev teknolojiye istihdam sağlamaya hazırlanıyor. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, 2018 yılına kadar 18 milyar TL’lik yatırıma ulaşacaklarını söyledi.

Ankara’da gazetecilerle buluşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, 4.5G ile birlikte istihdamdan yatırıma, milli gelirden firmaların gelecek planlarına kadar hayatın her alanında büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanacağını anlattı.

18 MİLYAR TL'LİK YATIRIM MİKTARINI ULAŞMAYI ÖNGÖRÜYORLAR

2015 yılı son çeyreğinde ülke olarak 4.5G’ye toplamda 13.1 milyar liraya yakın yatırım yapıldığını ve bu yatırımın yaklaşık yüzde 45’ini tek başına Turkcell’in gerçekleştirdiğini anlatan Kuruöz, yatırımlarının aralıksız süreceğini ve 2018 yılına kadar toplamda 18 milyar TL’lik yatırım miktarına ulaşmayı öngördüklerini söyledi. Bu yatırımla birlikte 175 bin kişilik istihdam alanı açılacak.

4.5G İLE HAYATIMIZDA NELER DEĞİŞECEK?

- Alışveriş deneyimi yeni bir boyut kazanacak, küçük insansız hava aracı, aldığınız bir kitabı evinizin balkonuna kadar getirecek. 
- Eğitimde 'Nerede olursan ol, derse katıl' sistemi gelişecek. Bu kolaylık ileriki dönemde ek derslikler açma gibi altyapı ihtiyaçlarını azaltacak. 
- Hızlı ve kesintisiz internet sayesinde evimizi dışarıda olduğumuz zamanlarda dahi kontrol edebileceğiz.  
- Akıllı araçlarla daha güvenli ve daha hızlı ulaşım sağlanacak. 
- Kişiye özel TV yayını dönemi başlayacak. 
- Ağır makineler uzaktan kontrol edilebilecek. 
- Enerjide üretim, stoklama, iletim, dağıtım süreçlerinin tamamında riskleri azaltacak kalite denetimi, kayıp-kaçak takibi, uzaktan yönetim uygulamaları geliştirilecek. 

- AMBULANSTA müdahale gereken hasta için uzman hekim evinden bile devreye girecek.
- Kalp krizi gibi acil durumlarda hastaya çok kısa sürede müdahale edilebilmesini sağlayacak drone’lar hayat kurtaracak. Kalp krizi vakaları sonrasında hayatta kalma oranı 10 kata kadar artabilecek.  

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR