BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.512,01
MEMUR

Türk-İş: İşçinin aleyhine çalışan bakanlar var!

Kabinede işçi aleyhine çalışan kadrolu bakanlar bulunduğunu belirten Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten bugüne kadar işçilerle ilgili hayırlı bir haber ve çalışma görmediklerini kaydetti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı konusunda geri adım atmayacaklarını söyleyip, "Kıdem tazminatı gittikten sonra sendikacılık yapmanın da anlamı yok" dedi. BES'le ilgili olarak kabinede işçi aleyhine çalışan kadrolu bakanlar bulunduğunu belirten Atalay, "İşçi aleyhine çalışan bakanlar sadece Mehmet Şimşek ile sınırlı değil. Onları da bana söylettirmeyin" diye konuştu.

Kıdem tazminatıyla ilgili kimsenin işçilerin sabrını test etmemesi gerektiğini söyleyen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatında 30 günün altındaki bir süreyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. "30 gün bizim için kırmızıçizgidir" diyen Atalay, "Buradan geri gitmeyeceğiz. Kıdem tazminatı gittikten sonra sendikacılık yapmanın da anlamı yok. Böyle bir şey olursa başta sendikacılar ceketini alıp gitsin" dedi.

"ONLARI DA BANA SÖYLETTİRMEYİN. HERKES BİLİYOR"

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) tüm çalışanların otomatik olarak dahil olmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Atalay, "Asgari ücretliden 100 lira kesileceği söyleniyor. Asgari ücretli çalışan için 10 lira bile çok önemli. Meclis'tekilerin başka işi yokmuş gibi habire işçiyle uğraşıyorlar" dedi.

Kabinede işçi aleyhine çalışan kadrolu bakanlar bulunduğunu belirten Ergün Atalay, işçi aleyhine çalışan bakanların Mehmet Şimşek ile sınırlı olmadığını belirterek, "Onları da bana söylettirmeyin. Herkes biliyor" dedi.

Önceki gün iftarda gazetecilerle bir araya gelen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatıyla ilgili kimsenin işçilerin sabrını test etmemesi gerektiğini söyledi. Türk-İş'in kıdem tazminatı konusunda tavrının gayet net olduğunu, 30 günün altındaki bir süreyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Atalay, şöyle konuştu: "Kıdem tazminatı bizim son kalemizdir. Buradaki bir geriye gidişi kabul etmeyiz. Yapılacak düzenlemede hak kaybı olmayacaksa katkı sağlamaya hazırız. 30 gün bizim için kırmızı çizgidir. Buradan geri gitmeyeceğiz. Türk-İş olarak olumsuz bir şeyin içinde olmayız. Elbette kıdem tazminatını alamayan çalışanlarımız var. Mevcut çalışanların hak kaybı olmadan herkesin kıdem tazminatını almasını biz de istiyoruz."

CEKETİMİZİ ALIP GİDELİM!

Kıdem tazminatının 15 milyon çalışanı ve gelecek nesilleri ilgilendirdiğine dikkati çeken Atalay, "Kıdem tazminatı gittikten sonra sendikacılık yapmanın da anlamı yok. Böyle bir şey olursa başta sendikacılar ceketini alıp gitsin. Benim kanaatim, kıdem tazminatında olumsuz bir şey olamayacağı yönünde" diye konuştu.

"ONLARI HERKES BİLİYOR"

Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) tüm çalışanların otomatik olarak dahil olmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Atalay, "Asgari ücretliden 100 lira kesileceği söyleniyor. Asgari ücretliden 100 lira kesilmesi doğru değil. Asgari ücretli çalışan için 10 lira bile çok önemli. Meclis'tekilerin başka işi yokmuş gibi habire işçiyle uğraşıyorlar" dedi.

Kabinede işçi aleyhine çalışan kadrolu bakanlar bulunduğunu belirten Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten bugüne kadar işçilerle ilgili hayırlı bir haber ve çalışma görmediklerini kaydetti. İşçi aleyhine çalışan bakanların sadece Mehmet Şimşek ile de sınırlı olmadığını ifade eden Atalay, "Onları da bana söylettirmeyin. Herkes biliyor" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR