BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
KPSS

Türk Eğitim-Sen Başkanı'ndan KPSS açıklaması

2010 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavının iptal edilmesi sonucu o dönemde atanan memurlara ne olacak? İşte önemli açıklama...

TÜRKİYE Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 2010-KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin iptaline ilişkin olarak konuştu.

İsmail Koncuk "Telaş yok. KPSS hırsızları bellidir onların atamaları yargı ile iptal edilmeli, Başbakanlık alın teri ile kazananları rahatlatacak açıklama yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara 1. İdare Mahkemesinin 2010-KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin iptaline ilişkin karar verdiğini ve kopya çekenleri belirleme çalışmalarının savcılıkça devam ettiğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:

"İptal alın teri ile atananları kapsamaz. Telaş yok. KPSS hırsızları bellidir, onların atamaları yargı ile iptal edilmeli, Başbakanlık alın teri ile kazananları rahatlatacak açıklama yapmalıdır. Geçmişte TEOG'da soru iptalleri, yerleşen öğrencilerin okul iptali sonucunu doğurmamıştır. O halde KPSS iptalinde de inisiyatif kullanılmalıdır. Hiçbir yargı, hiçbir vicdan çalanla, çalışanı aynı kefeye koymaz. Alın teri, emek asla göz ardı edilerek bir uygulama yapılamaz. Rahat olun. 2010 KPSS'yi ve yaşanan süreci bilmeyenler, tüm atananları hırsız zannediyor. Bilmeyenler karışmasın, burada ahkam keserek insanları üzmesin."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR