BIST 10.188
DOLAR 32,35
EURO 34,91
ALTIN 2.398,11
GÜNCEL

Turistler buralara akın ediyor! Türkiye'de en harika 10 yer

Türkiye’nin güzellikleri sadece bizi değil turistleri de cezbediyor. Yurt dışından gelenlerin akın ettiği ve benzeri dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan 10 yeri listeledik. İşte o yerler...

Balat, İstanbul 
Saklı bir şehir turizmi bölgesi haline gelen Balat, özellikle fotoğrafçıların uğrak noktası. Kendine has dokusu, boyalı merdivenleri, sokak sanatı örnekleri, gökkuşağı tonlarında boyanmış teraslı ahşap evler, şemsiyeli gölgeli sokakları ile Balat benzersiz bir manzara ve keyif sunuyor. Köklü eski kafelerinde, dükkanlarında, sokaklarında gezebilir, şehrin en önde gelen sanat galerilerine göz atabilirsiniz. İstanbul’un az sayıdaki Arnavut kaldırımlarında bir sabah yürüyüşü unutulmaz olacaktır.

Kelebekler Vadisi, Fethiye 
Akdeniz ve Ege boyunca uzanan, insanlık tarihinin en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış sahil kıylarında saklı hazineler bulunuyor. Bunlardan biri de Kelebekler Vadisi. Sadece tekne ile ulaşılabilen kum ve çakıl taşlı koyda kamp alanları bulunuyor ve yoga dersleri yapılıyor. Likya Yolu yürüyüşçülerinin yukarıdan manzarasını izlediği bu sakin koydan içeriye ilerlediğinizde gür yeşillikler ve şelaleler arasından yürüdüğünüzde, koya adını veren 100’den fazla kelebek türünü ilkbaharda görebilirsiniz.

Efes, İzmir
Türkiye, İtalya ve Yunanistan’da, ilk çağ ve öncesine ait çok sayıda antik şehir bulunuyor. Bu antik yerlerin hiç kuşkusuz en büyüğü Efes Harabeleri. UNESCO tarafından koruma altına alınan şehrin tarihi 9 bin yıl öncesine uzanıyor. Yunan şehirlerinden biri olarak kurulan Efes daha sonra Helenlerin eline geçti. Romalılardan günümüze kadar kalan Efes’te tüm bu tarihi süreçlerin izleri bulunuyor. Dünyanın 7 harikasından biri sayılan Artemis Tapınağının da bulunduğu Efes’te dev anfitiyatrolar, tapınaklar ve hala ayakta duran Celsus Kütüphanesi’ni mutlaka görmelisiniz.

Kaş, Antalya
Kurulduğu dağ yamaçları sayesinde büyüyemeyen ve coğrafi avantajı sayesinde bugün bile hala balıkçı kasabası olarak kalabilen Kaş, gerçek bir yeryüzü cenneti. Evler restore edilmiş, yenilenmiş ve beyaza boyanarak modern bir görüntü kazanmış. Sokaklarındaki rengarenk çiçekli ağaçlar, begonvillerle süslü ahşap balkonlar huzur veriyor. Akdeniz en berrak noktalarından biri olan deniz ise doyumsuz güzellikte. Kaş’ın dışına çıkarsanız arabayla Kaputaş Plajı’na gidebilirsiniz, tekne ile çıktığınızda Kekova’yı gezebilir ve su altındaki antik harabeleri şnorkelle dalarak keşfedebilirsiniz.