BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

TSK'da İmam Hatip'li subay karmaşası!

Genel Kurmay Başkanlığı, Harp okullarına alınmasını talep eden TBMM Dilekçe Komisyonu raporuna itiraz hakkı olmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, TBMM Dilekçe Komisyonu’nun, geçtiğimiz Haziran ayında tamamladığı “Harp Okulu” raporunda, “Harp Okulu öğrencisi olma şartlarını taşıyan her öğrencinin hangi liseden mezun olduğuna bakılmaksızın, ‘Harbiyeli’ adaylığına talip olma hakkı bulunacak şekilde düzenlenmesinin istenmesine karar verildi” denilmişti.

Bu raporun ardından Milli Savunma Bakanlığı’nın, TSK’ya subay yetiştiren Harp Okulları’na, İmam Hatip Lisesi mezunlarının da alınması için mevzuat değişiklik çalışmalarına başladığı ortaya çıkmıştı. TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Meclis’te bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı’nın bu konuda mevzuat değişiklik çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şöyle konuşmuştu:

“Hazırladığımız raporu Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na gönderdik, raporumuza kurumlardan hiçbiri itiraz etmediği gibi raporumuzla ilgili olumlu görüş bildirdi. Özellikle Genelkurmay Başkanlığı hazırladığımız raporda ve idari işlemle yapılabilecek olan her şeyin yapıldığını mevzuat değişikliği gerektirenlerin de mevzuat hazırlıklarının devam ettirildiği yönünde bize bir cevabı yazısı oldu. Biz hangi liseden mezun olduğuna bakılmaksızın askeri okullara gitmek isteyen herkesin müracaat hakkı olması gerektiğine inanıyoruz. Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı buna itiraz etmediğine göre bundan bu isteklerimizi yerine getireceği anlamı çıkar. Bu konunun takipçisi olacağız." dedi

GENELKURMAY'DAN AKP’Lİ DANİŞ'E TEPKİ

Genelkurmay ise dün yaptığı açıklamada, haberde yer alan AKP’li Daniş’in “Rapora Genelkurmay Başkanlığı itiraz etmedi” ifadesine tepki gösterdi. TSK açıklamasında, “Bazı basın yayın organlarında, TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından, Askeri Okullardaki uygulamalara yönelik olarak hazırlanan Harp Okulu Raporu ile ilgili 13 numaralı karara, Genelkurmay Başkanlığınca itiraz edilmediği yönünde haberler yer almıştır. Bahse konu haber gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü, TBMM İç Tüzüğü hükümlerine göre, TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporlara Genelkurmay Başkanlığının itiraz yetkisi düzenlenmemiştir. TBMM Dilekçe Komisyonunun konu ile ilgili kesinleşen kararına, Milli Savunma Bakanlığınca cevap verildiği öğrenilmiştir” denildi. Ancak açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı’nın ve Genelkurmay’ın bu konudaki tutumuna yer verilmedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR