BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

TSK TÜBİTAK'tan o silahı istedi!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, önceki akşam Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile görüştü.

MEMURLAR - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, önceki akşam Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile görüşmesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için yerli lazer silahı üretilmesini istedi.

Bakan Işık, TÜBİTAK'ın böyle bir silah üzerinde çalışmalarının bulunduğunu belirterek teklife sıcak yaklaştı. Habertürk gazetesinin haberine göre, lazer silahı TSK'ya uygun bir şekilde geliştirilecek. Silah, savaş uçaklarına monte edilecek.

PROJE BİLGİSİ VERDİ

Basına kapalı gerçekleşen baş başa görüşmede ortak savunma projeleri gözden geçirildi. Işık, Genelkurmay Başkanı'na, TÜBİTAK tarafından yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Işık; seyir füzesi SOM, Nüfuz Edici Bomba ve F16 uçakları için geliştirilen Elektronik Harp Podu Projesi'ni anlattı. Işık, TÜBİTAK'ın geliştirdiği Deniz Altı Taktik Simülatörü'nün de tamamen yerli olarak geliştirildiğini bildirdi. Işık; seyir füzesi SOM, Nüfuz Edici Bomba ve F16 uçakları için geliştirilen Elektronik Harp Podu Projesi'ni anlattı. Işık, TÜBİTAK'ın geliştirdiği Deniz Altı Taktik Simülatörü'nün de tamamen yerli olarak geliştirildiğini bildirdi. Özel, uçaklara takılan lazer silahlarda yaşanan teknik sorunlara dikkat çekerek, milli lazer silahında bu hususlara dikkat edilmesini önerdi. Özel, TSK için daha etkili ve güçlü bir silah üretilmesini istedi.

SADECE ABD'DE VAR

Dünyada sadece ABD'de bulunan lazer silahın yerli olarak geliştirilmesi için TÜBİTAK düğmeye bastı. Bu kapsamda, önümüzdeki 5 yıllık dönemde lazer silahı geliştirme çalışmaları tamamlanacak. Şu anda Ar-Ge ve tasarım aşamasında olan lazer silahı; insansız hava araçları ve gemiler ile güdümlü füzelerin imhasında kullanılacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR