BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

TSK iş ilanları artık İŞKUR'da yayınlayacak

Milli Savunma Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolüne göre TSK bünyesindeki görev olanakları ve personel istihdamına yönelik iş ilanları, İŞKUR sisteminde yayınlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bakanlık ile Milli Savunma Bakanlığı arasında, iş ve meslek seçimi aşamasında olan vatandaşa askerlik mesleğinin tanıtılması ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile İŞKUR arasında personel istihdamı kapsamında ortak faaliyetlerin yürütülmesi ve iş birliğinin geliştirilmesine yönelik protokol imzalandığı belirtildi.

Yapılan iş birliği protokolü kapsamında, TSK bünyesindeki görev olanakları ve personel istihdamına yönelik iş ilanları, İŞKUR sisteminde  yayınlanacak. İŞKUR tarafından TSK'nın personel istihdamına yönelik başvuru ilanlarında belirtilen nitelikte iş arayanlara toplu mesaj gönderilecek. İş ve meslek danışmanları, iş ve meslek seçim aşamasında olan adaylara TSK'nın personel istihdam statüleri, özlük hakları gibi konularda bilgi aktaracaklar.

Protokole göre, terhislerine iki ay veya daha kısa süre kalan erbaş ve erlere, meslek danışmanları tarafından "İş Arama Becerileri Eğitimi" verilecek. TSK'nın afiş ve broşürlerinin İŞKUR'un ilan panolarında gösterimi ve İŞKUR tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen "Meslek Tanıtım Günleri"nde askerlik mesleğinin tanıtımı için TSK tarafından personel desteği verilecek. Gazi ve şehit yakınlarına iş ararken isterlerse, iş ve meslek danışmanlığı hizmeti konusundaki bilgilendirmeler evlerinde ya da belirlenecek uygun bir ortamda verilebilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR