BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

TSK görev tazminatları genişletilecek mi? 

CHP Manisa milletvekili tarafından hazırlanan TSK görevlilerinin görev tazminatının genişletilmesi ile ilgili tasarı TBMM başkanlığına sunuldu.  

TSK görev  tazminatlarının genişletilmesi ile ilgili tasarı meclise sunuldu
 
Kanun teklifinde yer alan görev tazminatının kıdemli binbaşı, binbaşı, II kademeli kıdemli başçavuş ve kıdemli başçavuş rütbelerine de verilmesi öngörülüyor. 


 
ARTIK DAHA FAZLA KİŞİ YARARLANACAK 
 
Teklifin gerekçesinde, “TSK personeli arasındaki maaş hiyerarşisinin yeniden kurulması amacıyla, kıdemli binbaşı, binbaşı, II kademeli kıdemli başçavuş ve kıdemli başçavuş rütbelerinin 926 sayılı TSK Personel Kanununun (V) sayılı Makam Tazminatı Cetvelinde yer almaları ve 4505 sayılı Sosyal Güvenlikle İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Temsil Tazminatı Ödenmesi Hakkında Kanunun 5 inci maddesinin a fıkrasında yer alan "Bakanlar Kurulu Karan ile belirlenecek olanlara" ibaresinin çıkarılarak tamamına görev tazminatı verilmesi bir zorunluluk arz etmektedir.” ifadelerine yer verildi. 

İŞTE TEKLİF METNİ  
 
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 27 / 07 / 1967 Tarihli ve 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa ekli (V) Sayılı Makam Tazminatı Cetveli aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

Bu Kanuna tabi olup Profesör ve Doçent unvanına sahip olanlardan Öğretim Görevlisi olarak usulüne uygun bir şekilde akademik kariyerini kullanabilecekleri yerlere atananlara; rütbelerine göre yukarıdaki makam tazminatı ile 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa tabi emsali akademik personel için akademik kadro ünvanlan itibariyle belirlenen makam tazminatı miktarından yüksek olanı ödenir. 

MADDE 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

MADDE 3-Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu Yürütür. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR