BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,71
ALTIN 2.396,15
GÜNCEL

Trafik sigortasında yeni bir alternatif mi geliyor?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, trafik sigortası ve kasko ile ilgili son bir buçuk yılda sorun yaşandığını ve bunun en yakın zamanda çözüleceğini söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan trafik sigortasına yönelik önemli bir açıklama geldi. Yıldırım, trafik sigortasında yeni bir sistem üzerine çalıştıklarını ve yeni bir sigorta sistemini devreye sokacaklarını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı üçüncü tur görüşmelerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bütçesi görüşüldü. Trafik sigortasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Yıldırım, yeni bir sistem müjdesi verdi.

TRAFİK SİGORTASINA ALTERNATİF Mİ GELİYOR?

Trafik sigortası ve kasko ile ilgili son bir buçuk yılda sorun yaşandığının ortada olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: "Birtakım yasal boşluklardan yararlanılarak sigorta kapsamındaki hasarların miktarı artırıldı. Sigorta şirketleri de buna dayanarak -tabii bu bir havuz- oradan primlerini artırdılar ama bugünlerde yapacağımız bir düzenlemeyle belki de alternatiflerden bir tanesi, kasko ile trafik sigortasının içeriğini bir arada göz önünde bulundurup tek bir poliçeye dönüştürerek ve bu yasal boşluktan kaynaklanan istismarın da önüne geçerek yeni bir sigorta sistemini devreye sokacağız."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR