BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Trafik cezaları siliniyor!

Tarihin en büyük barışı, vatandaşı heyecanlandırdı. 10 milyon vatandaşın devlete olan borçlarına yapılandırma ve faizlere silme getiren düzenleme yasalaşıyor

MEMURLAR -Hükümetin devlete borcu olan 10 milyonu aşkın vatandaşa yapılandırma ve faiz silme imkanı için düğmeye basması, büyük heyecan yarattı. Yasa teklifi olarak Meclis Başkanlığı'na sunulan paket, sevince yol açtı.

Tarihin en kapsamlı barış paketi, Meclis'te taşeron ve madencilik kanunu ile birleştirilerek görüşülecek. Kısa sürede de yasalaşması bekleniyor. Düzenleme ile öğrenciden esnafa, çiftçiden işadamına kadar 10 milyonu aşkın vatandaşın vergi, prim, idari para cezaları yeniden yapılandırılırken; faiz borcu da siliniyor. Vergi, askerlik para cezası, öğrenci kredisi, trafik, köprü ve otoyol para cezalarına 18 aya kadar taksit imkanı getiriliyor. 120 liranın altındaki cezalar da siliniyor. Vergi borçları için Resmi Gazete'de yayınlanmasından itibaren 2 ay içinde, primler için de ayın başından geçerli olmak üzere 3 ay içinde başvuru yapılabilecek.

TRAFİK CEZASI DA VAR

Tarihi barış ile 30 Nisan tarihi itibariyle kesinleştiği halde ödenmeyen vergi, resim, harçlar ile faiz, cezai faiz, gecikme faizleri ve gecikme zamları yeniden yapılandırılıyor. Yeniden yapılandırma ile trafik cezaları da dahil olmak üzere 120 liranın altındaki cezalara af geliyor. Trafikteki araçta sigara içenlere kesilen cezalar dışındaki trafik cezaları ya da kabahatler yasasına göre yazılmış ancak tebliğ edilmemiş olan 120 liranın altındaki cezalar gönderilmeyecek. 12 liranın altındaki karayollarındaki geçiş ücretlerinden de vazgeçiliyor. Yine 2007 öncesinden kalan alacaklardan 50 lirayı aşmayanlarından vazgeçilecek.

18 TAKSİT 36 AYDA ÖDENECEK

Borçlarını yeniden yapılandıranlar 18 taksitte ödeme yapabilecek. Bu kapsamda 6 taksit için yüzde 1.05, 9 taksit için yüzde 1.07, 12 taksit için yüzde 1.10, 18 taksit için yüzde 1.15 katsayısı uygulanarak ödeme yapacaklar. Taksitler 2 aylık dönemler halinde ödenecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR