BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Trafiği kalabalığı unutun! İşte İstanbul'un saklı cennetleri

Trafiğini kalabalığını unutun! İşte İstanbul'un keşfedilmeyi bekleyen saklı cennetleri...

Çilingöz

Karadeniz kıyısında uzun ve geniş beyaz bir kumsal. Dalgaların şekillendirdiği kayalıkların arasından denize karışan bir dere. Ve bu güzel tabloyu tamamlayan yeşil bir örtü...

İşte Çilingoz mesire yeri. İster kendinizi sıcak kumsala atın, ister sadece bu yöreye özgü "longos" tabir edilen bitki ve ağaç zenginliğini keşfetmek için yürüyüşe çıkın. Çilingoz, balık tutma meraklılarının da tercihi. Özellikle akşam güneş battığında çadır ve bungalov önündeki sohbetlerin tadına doyamayacaksınız.

Marmaracık 

Yunanlı Yorgo Dimopulos, alevler ile tam 17 saat mücadele ettikten sonra kendi yaptığı 300 litre şarabı Karadeniz kıyısında küçük bir koyda sırtını çam ağaçlarına dayamış bir bölge. Balık tutmak, yüzmek, doğa yürüyüşleri, kamp, plaj gibi olanaklarıyla son zamanlarda özellikle gençlerin gözdesi. 

Bölgede ahşap evler, kır kahvesi, lokanta, mini golf sahası ve yelken tesisleri de var. Bir dönem Volkswagen otomobil tutkunlarının toplanma yeri olarak ünlenen bölge, görsel güzelliğiyle film ve fotoğraf çalışmaları için de uygun.