BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Torba yasada neler var- torba yasa tam metni- torba yasa son dakika maddeleri

Torba yasada neler var- torba yasa tam metni- torba yasa son dakika maddeleri. Torba yasadan çalışanlara neler çıkacak? Torba yasa son durum. Torba yasa son dakika haberleri. Torba yasa 2014. Torba yasadaki maddeler tam metni.

MEMURLARTorba yasada neler var- torba yasa tam metni- torba yasa son dakika maddeleri. Torba yasadan çalışanlara neler çıkacak? Torba yasa son durum. Torba yasa son dakika haberleri. Torba yasa 2014. Torba yasadaki maddeler tam metni.

23 Haziran 2014 Pazartesi torba yasa son dakika haberleri. Torba yasa maddeleri son durum gelişmeler. Torba yasaya yeni eklenen maddeler. Torba yasaya hangi maddeler eklendi? Torba yasa yeni maddeler. Torba yasa son dakika tam metni. 23/06/2014 yeni torba yasa tam metni.



Meclis'te görüşmeleri süren torba yasa genişliyor. SGK ve vergi borçlarını düzenleyen tasarıya belediyeden sonra elektrik ve öğrenim borçları da ekleniyor.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba tasarı her kesimden gelen af talepleriyle büyüyor. Talepleri teknik heyetlerle değerlendiren komisyon, çiftçinin elektrik borcu, ithalde alınan KDV tahsilatı ve belediyelerin reklam ve ilan gelirleri için torbaya af maddesi eklemeyi hedefliyor.

ÖĞRENİM KREDİSİ

Maliye Bakanlığı'ndan görüş ve teknik bilgi istenen yeni af maddeleri için gerekli önergelerin komisyon ya da genel kurul görüşmelerinde işleme konulacağı ifade edildi. Daha önce yapılandırma kapsamına giren üniversite öğrencilerinin öğrenim kredisi borçlarının da yapılandırma kapsamına alınması gündeme geldi. Bu şekilde öğrencilerin borçlarının faizleri silinecek ve kalan miktar taksite bölünebilecek. Daha önce de belediyelere olan emlak, su ve çevre temizlik vergisi borçları komisyonda gündeme gelmiş ve bütün partilerin ortak önergesiyle tasarıya girmişti. Tasarıda Maliye Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaklaşık 160 milyar liralık alacağının yapılandırılarak tahsil edilmesi düzenleniyor..

İŞTE TASARIDAKİ BORÇLAR

SGK'nın, sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, tarım işçilerinin prim borçları, isteğe bağlı sigorta primi, Bağ-Kur emeklilerinin sosyal güvenlik destek primi, idari para cezası, damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, rücu alacakları, SGK'nın fazla ödendiği tespit edilen gelir ve aylıklara ilişkin alacaklar ile bunlara bağlı gecikme cezası, gecikme zammı ve kanuni faiz alacakları, GSS kapsamında tahakkuk etmiş prim alacakları yapılandırılacak.

Torba yasada neler var- torba yasa tam metni- torba yasa son dakika maddeleri. Torba yasadan çalışanlara neler çıkacak? Torba yasa son durum. Torba yasa son dakika haberleri. Torba yasa 2014. Torba yasadaki maddeler tam metni.

23 Haziran 2014 Pazartesi torba yasa son dakika haberleri. Torba yasa maddeleri son durum gelişmeler. Torba yasaya yeni eklenen maddeler. Torba yasaya hangi maddeler eklendi? Torba yasa yeni maddeler. Torba yasa son dakika tam metni. 23/06/2014 yeni torba yasa tam metni. 

NE YAPMAK LAZIM?

Eğer prim ya da vergi borcunuz varsa yasa çıktıktan sonra ilgili kuruma başvurmanız gerekiyor. Burada borcunuzun faizleri ve gecikme farkları silinerek taksitlendirme işlemi yapılacak. 6 ay ile 18 ay arası taksitler olacak. Ödeme sürese 36 ayı bulacak.

ÇİFTÇİYE MÜJDE GELDİ

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ) bölgesindeki Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'taki tarımsal sulamaya ait elektrik tüketim bedellerinde çiftçiler lehine önemli düzenlemeler yapıldığını bildirdi. Bakan Çelik, geçen yıl 100 dönüm pamuk eken çiftçilerin elektrik tüketim bedellerinde indirim imkanı getirildiğini söyledi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR