BIST 10.155
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.392,87
GÜNCEL

Torba yasa tasarısı TBMM'de kabul edildi

Torba Kanun Tasarısı'nda yatırımcıları yakından ilgilendiren düzenlemeler TBMM'de kabul edildi. İşte o düzenlemelerin ayrıntıları...

Yatırımcılarla ilgili önemli düzenlemeler öngören tasarı, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Peki hangi düzenlemeler yapılacak? İşte cevabı...

Torba yasa olarak da tanımlanan düzenleme; vergi muafiyeti, borç erteleme, hususi damgalı pasaport gibi müjdeler içeriyor. İşte yasada yer alan düzenlemeler:

Son 3 yılda yıllık ortalama ihracat tutarı Bakanlar Kurulu'nun belirleyeceği değerin üzerinde olan firma yetkililerine, 2 yıl süreyle hususi damgalı pasaport verilebilecek.

DAMGA VERGİSİ KALKIYOR

* Nispi damga vergisine tabi kağıtlarda her bir nüshanın ayrı ayrı vergilendirilmesi uygulamasına son verilecek. Bireysel emeklilik, gruba bağlı bireysel emeklilik, işveren grup emeklilik sözleşmelerine de damga vergisi istisnası getirilecek.

* Tacirler arasında tesis edilen ipotek işlemlerinde, hesaplanan tapu harcının yüzde 50'si alınmayacak.

* Afet, ağır kaza, sabotaj gibi nedenlerle ticari veya ekonomik kayıplara uğrayan işverenler ile sigortalıların, afetin meydana geldiği tarihten itibaren 3 ay içinde borçları 1 yıla kadar ertelenebilecek.

Karşılıksız çek veren kişi, her bir çek için bin 500 güne kadar adli para cezasına çarptırılacak. Adli para cezasının ödenmemesi halinde, doğrudan hapis cezası verilebilecek.





Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR