BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Torba Kanun'un iptali için Cumhurbaşkanı'na çıktılar

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve beraberindekiler, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşerek birliğin yetkilerini kısıtlayan Torba Kanun'un iptal edilmesini talep etti.

Soğancı, Cumhurbaşkanı Gül'ün de torba yasalar konusunda sıkıntı olduğunu söylediğini ve üzerinde itiraz bulunan maddeleri titizlikle inceleteceğini söylediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül ile Tarabya Köşkü'nde görüşen Soğancı ve TMMOB Yürütme Kurulu üyeleri, görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Görüşmenin yararlı geçtiğini anlatan Soğancı, torba yasaya gece yarısı konulan bir madde ile TMMOB'un yetkilerinin kısıtlanmak istendiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül ile yaptıkları görüşmede konunun detaylarını ve kendileri açısından sorun olan düzenleme konusunda Cumhurbaşkanı'na bilgi verdiklerini anlatan Soğancı, "Yasa Cumhurbaşkanlığı makamının onayına geldi. Biz de randevu talep etmiştik kendilerinden. Olumlu cevap aldık. Görüşmede yönetici arkadaşlarla ilgimizi çeken konu Sayın Cumhurbaşkanı torba yasa mantığının Türkiye'de sıkıntılı bir durumu olduğundan bahsetti kendileri. Aynı zamanda bunun Anayasa'ya aykırılık noktasında bunun hassasiyetle 3 maddeyi özel olarak da kendisinin inceleyeceğini söyledi." ifadesini kullandı.

Yasanın onaylanması durumunda Anayasa Mahkemesi'ne başvurmak için hazırlık yaptıklarını da belirten Soğancı, Cumhurbaşkanı'na ayrıcı Anayasa'ya aykırılığını tespit ettikleri 10 maddeyi de ilettiklerini anlattı. Soğancı, yasanın bu haliyle geçmesinin sadece yazılı olarak kalması anlamına geleceğini ve bunun sadece bir metin olacak kalacağını dile getirdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR