BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Toplu sözleşme görüşmelerinde neler görüşülüyor?

3 Ağustos'taki toplu sözleşmeler sonrasında, yetkili sendikaların bu hafta taleplerinin ele alınması kararına varılmıştı.

3 Ağustos'taki toplu sözleşmeler sonrasında, yetkili sendikaların bu hafta taleplerinin ele alınması kararına varılmıştı. Alınan bu karar doğrultusunda, yetkili sendikaların talepleri ele alınmaya başladı. İşte talepleri ele alınan sendikalar

BEM BİR SEN'İN TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

İlk olarak Bem Bir Sen'in talepleri ele alındı. Toplantıya sendika yöneticileri Mürsel Turbay, Levent Uslu, Medeni Sevinç, Gürkan Alper, Recayi Karslı, maudan ise Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığından genel müdürler, daire başkanları ve uzmanlar katıldı.

Çalışma sonrası oluşturulan rapor, Toplu Sözleşme masasına getirilerek tekrar görüşülerek karara bağlanacak.

ULAŞTIRMA MEMUR SEN'İN TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Ulaştırma Memur-Senin hizmet kolu talepleri Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Genel Başkan Can Cankesen, Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Uslu, Murat Olgun ve Sendika avukatı Raşit Yılmazın yer aldığı toplantıda değerlendirildi.

Toplantıya, TCDD Genel Müdürlüğü, DHMİ Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığından genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve uzmanlar katılarak Ulaştırma Memur-Senin talepleri üzerinde çalışma yapıldı.

Çalışma sonrası oluşturulan rapor, Toplu Sözleşme masasına getirilerek tekrar görüşülerek karara bağlanacak.

KÜLTÜR MEMUR SEN'İN TALEPLERİ ELE ALINDI

Yapılan toplantıya, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Genel Başkan Yardımcıları Fahri Ekinci, İdris Serçe ve Nihat Nurbaki ile Devlet Personel Başkanlığı Daire Başkanı İbrahim İnan, Devlet Personel Başkanlığı Uzmanı Kemal Kandemir, Maliye Bakanlığı Maliye Uzmanı Aylin Demirel, Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Küçükünal, Kültür Turizm Müsteşar Yardımcısı Nermin Kırım ve Kültür Turizm Bakanlığı Personel Daire Başkanı Ahmet Yılmaz katıldı.

Çalışma sonrası oluşturulan rapor, Toplu Sözleşme masasına getirilerek tekrar görüşülmek üzere karara bağlanacak.

TOÇ BİR SEN'İN TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

2016-2017 yıllarını kapsayan Kamu Görevlileri 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri "hizmet kolu komisyon toplantıları ile devem ediyor. Bu toplantılar kapsamında tarım-ormancılık hizmet kolunda yetkili sendika Toç Bir-Sen tarafından tarım-orman çalışanlarının talepleri Kamu İşveren Heyeti'ne sunuldu.

Toç Bir-Sen tarafından hazırlanan, tarım-orman çalışanlarının talepleri Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya başkanlığındaki heyet ile Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı bürokratları ile hizmet kolunda yer alan bakanlıklar ile bağlı ve ilgili kuruluşların temsilcileri ile müzakere edildi.

ENERJİ BİR SEN'İN TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

2016-2017 yıllarını kapsayacak hizmet kolu toplu sözleşmesi komisyon toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Vedat Memiş, Cemil Şentürk, Gürkan Kaya, Maliye Bakanlığı Temsilcileri, Hazine Müsteşarlığı Temsilcileri, Devlet Personel Başkanlığı Temsilcileri ve hizmet kolundaki 22 kurumun Temsilcisi katıldı.

Enerji Bir-Sen'in, enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolundaki kamu görevlilerine yönelik hazırladığı 35 maddeden oluşan talepler, komisyonda görüşüldü.

BAYINDIR MEMUR SEN'İN TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplu Sözleşme Görüşmelerinin dördüncü gününde hizmet kollarının taleplerinin değerlendirilmesine yönelik oluşturulan komisyonda Bayındır Memur-sen'in talepleri görüşüldü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Temsilcisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcileri, Maliye Bakanlığı Temsilcileri ve Bayındır, İnşaat, Yol, Yapı, Tapu ve Kadastro Hizmet Kolunda bulunan kurumların Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanı ve birer temsilcisi katıldı.

Kamu İşveren Heyeti ile Bayındır Memur-Sen arasında yapılan 3. Dönem Toplu Sözleşme Talepleri Komisyon Toplantısına Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Türk, Mustafa Büyük ve Gökhan Şimşek katılmıştır.

Kamu Personel Heyeti adına ise Devlet Personel Başkanlığı Temsilcisi Daire Başkanı İbrahim İNAN, Maliye Bakanlığı Temsilcisi Daire Başkanı Ali Karatürk, Devlet Personel Başkanlığı Dev. Per. Uzmanları Ferdi Altıağız, Ömer Faruk Dilgen ve L. Alper Özmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcisi Müsteşar Yrd. H. Kamil Kocapınar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel Dairesi Bşk. Ziya Tokdemir, Hazine Müsteşarlığı Temsilcisi Hazine Uzman Yrd. Yavuz Parlakdemir, İller Bankası AŞ. Genel Müd. Yrd. Salih Yılmaz,İller Bankası AŞ. İnsan Kaynakları Daire Başkanı Hüseyin Tore, Tapu ve Kadastro Temsilcisi Genel Müd. Yrd. Ömer Sinan Bayçelebi, Tapu ve Kadastro İnsan Kaynakları Daire Başkanı Abdullah Oğuztay, AFAD Temsilcisi Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı ve 1. Hukuk Müşaviri İsmail Yeşil, Karayolları Genel Müdürlüğü Temsilcileri Genel Müd. Yrd. Gökalp Yılmaz, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ayhan Çiftçi katılmıştır.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR