BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18
GÜNCEL

Teröristler yurt dışı borçlanmasıyla emekli olabilir mi?

Yurt dışı borçlanması yoluyla emekli olmak pek çok kadın vatandaşın denediği emeklilik yöntemlerinden biri! Peki ya teröristler de bu yola başvurursa... Ahmet Faruk'tan flaş yazı...

MEMURHABER.COM- Emekli olabilmek adına kadın vatandaşlarımızın başvurduğu yollardan biri olan 'yurt dışı' borçlanmasıyla emekli olma yöntemine ilişkin Yeni Akit yazarı Ahmet Faruk, bugünkü köşesinde çok çarpıcı bir iddiaya yer verdi.  

Faruk, 3201 sayılı Kanun hükümlerine göre yurt dışı çalışma sürelerini borçlanarak sigortalılık süresinden saydırma yoluyla teröristlerin de emekli olmaya çalışabileceğiniileri sürdü.

TÜRKİYE'YE GELMELERİNE GEREK YOK...
Faruk'un tartışma yaratacak iddiasına göre, kanunlarda yer alan britakım boşluklardan faydalanan illegal örgüt üyeleri, bu boşluklar sayesinde Türkiye'ye gelmeden SGK'dan emekli olma şansını yakalayabilir. Faruk yazısında, bu kişilerin, 

-yurt dışından posta yoluyla ya da 
-birine vekalet vermek suretiyle

emekli olmaya hak kazanabielceğini belirtti.


AHMET FARUK: FEHRİYE ERDAL SGK'DAN EMEKLİ MAAŞI ALABİLİR...
Faruk, "Sabancı suikastını yapan Fehriye Erdal isimli terörist yurt dışı borçlanması yaparak SGK’dan emekli maaşı alabilir." örneğini vererek sözlerini şöyle sürdürdü:

"ERDOĞAN'A KÜFÜR VE HAKARETTE SINIR TANIMAYAN..."
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a küfür ve hakarette sınır tanımayan, rüyalarıyla meşhur, emniyetten ayrılma paralel tosuncuk yurt dışı borçlanması yaparak SGK’dan emekli maaşı alabilir."

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:


KİMLER EMEKLİLİK SÜRELERİNİ BORÇLANABİLİYOR?

Türk vatandaşları ile doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler yani mavi kartlılar, 18 yaşını doldurduktan sonra Türk vatandaşı olarak yurt dışında geçen ve belgelendirilen sigortalılık süreleri ve bu süreleri arasında veya sonunda her birinde bir yıla kadar olan işsizlik süreleri ile yurt dışında ev kadını olarak geçen süreleri borçlanabiliyor.

"BUNLARIN TÜRKİYE’YE GELMELERİNE GEREK YOK"
Yurt dışı borçlanmasının düzenlendiği 3201 sayılı Kanun hükümlerine göre, erkeklerin sigortalı çalışma, kadınların ev kadınlığı sürelerini borçlanabilmesi için Türk vatandaşı olması yeterli oluyor. Dolayısıyla suç işleyip yurt dışına kaçan, çoğunluğunu da bölücü örgüt mensubu ve legal görünümlü illegal yapı mensuplarının oluşturduğu kişiler hem adaletten kaçıyor hem de yurt dışı borçlanması yaparak emekli maaşı almaya hak kazanabiliyor. Bu durumda bulunan kişilerin yurt dışı borçlanması yapmak için Türkiye’ye gelmelerine de gerek yok. Borçlanma ve emeklilik müracaatlarını yurt dışından posta yoluyla yapabildikleri gibi birine vekalet vermek suretiyle de borçlanmaya ve sonuçta emekli olmaya hak kazanıyorlar.

"BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARI BORÇLANMA YAPABİLİYOR"
Şimdi kimlerin borçlanabileceğini sizlere somut örnekle anlatalım ki, yurt dışı borçlanma kanununda acil değişiklik yapılması gerektiğini sizler daha iyi anlamış olun.

 
 

"FEHRİYE ERDAL YIRT DIŞI BPRÇLANMASI YAPARAK SGK'DAN EMEKLİ MAAŞI ALABİLİR"
Sabancı suikastını yapan Fehriye Erdal isimli terörist yurt dışı borçlanması yaparak SGK’dan emekli maaşı alabilir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a küfür ve hakarette sınır tanımayan, rüyalarıyla meşhur, emniyetten ayrılma paralel tosuncuk yurt dışı borçlanması yaparak SGK’dan emekli maaşı alabilir.

Anavatanı Amerika’da PKK’lılarla birlikte Reisi Cumhuru ve Hükümet yetkililerini, PKK yandaşlarıyla birlikte kol kola protesto eden kaçak Topsakal Çete Başı ve teröre finans sağladığı için gazetesine kayyum atanan kaçak paralel yazar eskisi yurt dışı borçlanması yaparak SGK’dan emekli maaşı alabilir

Köpük partileriyle ve rüyalarıyla meşhur, legal görünümlü illegal yapı mensubu meczup yurt dışı borçlanması yaparak SGK’dan emekli maaşı alabilir.

"ESKİ SAVCILAR, HAKİMLER, EMNİYET GÖREVLİLERİ..."
Kumpasları deşifre olduğu için kaçan eski savcılar, hakimler, emniyet görevlileri de yurt dışı borçlanması yaparak SGK’dan emekli maaşı alabilir.

Yurt dışı borçlanması yaparak emekli maaşı alma hakkını kazananlar sadece bunlar mı? Türkiye’de yaşayan kadın vatandaşlarımız sigortalı olmadan önceki doğumlarını bile borçlanamazken bunların eşleri, kaçak yaşadıkları yurt dışındaki ikamet sürelerini borçlanmak suretiyle emekli olabiliyorlar.

"YURTDIŞI BORÇLANMA KANUNU DEĞİŞMELİ"
İlk uygulandığı dönemde Türkiye’nin döviz ihtiyacını giderme amacı dışında vatandaşlarımızın memleketle bağını sürdürmesi adına çıkarılan yurt dışı borçlanma müessesesi artık amacı dışına çıkmıştır. 

Bu müessese SGK’nın kara deliği olma yoluna hızla ilerliyor. Bu nedenle yurt dışı borçlanma kanununda bir revize yapılması şart. En azından şu yapılabilir... Türkiye’den suç işleyip kaçanlarla, yurt dışına yasa dışı yollarla çıkanlara, Türkiye aleyhine yapılan organizasyonların parçası olan terörist ve piyonlara yurt dışı borçlanma yasağı getirilebilir.   

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR