BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.425,56
KPSS

TEOG YEP sonuçları MEB tarih verdi

TEOG 2016 sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Adaylar yerleştirme sonuçlarının açıklanma tarihini merak ederken MEB'den konuyla ilgili açıklama geldi. Yerleştirme puanı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

TEOG 2016 yerleştirme sonuçları açıklanma tarihi veliler ve öğrenciler tarafından merak ediliyordu. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre TEOG 2016 yerleştirme puanları (YEP) açıklanma tarihi belli oldu.

MEB TEOG Yerleştirme Puanları-YEP sonuçlarını 29 Haziran 2016 çarşamba günü açıklayacak. Öğrenciler ve veliler 2016 YEP ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı arıyordu. Beklenen açıklama MEB'den geldi. YEP sonuçları 29 Haziran 2016 çarşamba günü açıklanıyor.

TEOG TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Devlet liselerine giriş için tercihler ise 15-25 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamayacaklar.

TEOG LİSE TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?
Tercih işlemi bireysel olarak meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr internet adreslerinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüklerinden yapılabilecek ve onaylatılacak.

Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre YEP üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

TEOG TERCİHLERİ HİÇBİR LİSEYE YERLEŞEMEYENLER NE OLACAK?
Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.
Okul değiştirmek isteyen öğrenciler nakil döneminde değişiklik için başvuruda bulunabilecekler.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 8 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK
Yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemleri, 9-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos tarihleri arasında 3 dönemde gerçekleştirilecek. Yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos'ta ilan edilecek.

TEOG SONUÇLARI MEB'DEN ÖĞRENİLECEK

TEOG Yerleştirme Puanları-YEP 2016 MEB'in internet sayfası meb.gov.tr'den öğrenilecek. YEP sonuçlarının açıklanması ardından veliler MEB'in Sınav Sorgu Ekranı'na girerek öğrencinin TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu bilgisini girerek YEP 2016 sonuçlarına ulaşabilecekler.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR