BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
ÖĞRETMEN

TEOG tercihlerinde bu hataları yapmayın!

TEOG sınavlarındaki tescillenmiş başarılarıyla dikkat çeken Oğuzkaan Koleji, TEOG tercihlerinde yapılabilecek hatalara karşı dikkat çeken bir liste oluşturdu.

TEOG tercihlerinde bu hataları yapmayın!

TEOG sınavlarındaki tescillenmiş başarılarıyla dikkat çeken Oğuzkaan Koleji, TEOG tercihlerinde yapılabilecek hatalara karşı dikkat çeken bir liste oluşturdu. CNN Türk'te yer alan habere göre, Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, tercih yapacak öğrencileri yapılabilecek hataları sıralayarak da uyardı;

TEOG tercihlerinde bu hataları yapmayın!

Tercih ve Kayıt döneminde uygulamanız gereken strateji; * Öncelikle kendi sonuçlarınızı, YEP ve yüzdelik diliminizi inceleyiniz. * MEB in yayınlamış olduğu okul türüne göre kontenjan tablolarından istediklerinizi seçiniz. * Seçtiğiniz okul türleri ile her tablodan kontenjan tablolarını inceleyerek kendi puanınız veya yüzdelik diliminizle girebilme şansınızın yüksek olduğu okulları belirleyiniz.

TEOG tercihlerinde bu hataları yapmayın!

* Kendinizi garantiye almak için kendi yüzdelik diliminizden daha gerideki okullardan 4 veya 5 okul belirleyiniz. * Farklı puan hesaplama yöntemi ile öğrenci alan özel okullar puanınızı hesaplayın. (www.oguzkaankoleji.com -İnternet sitemizde var) * Puanınıza göre girebileceğiniz özel okulları, bu okulların bursluluklarını araştırınız. * Sizin puanınız okulun ilan ettiği puana denk veya daha yüksek ise ön kayıt hakkı kazanmış olacaksınız.

TEOG tercihlerinde bu hataları yapmayın!

* Son olarak merkezi yerleştirme sistemi ile girebileceğiniz okullar ile girebileceğiniz özel okulları karşılaştırarak seçiminizi yapınız. * Karşılaştırma yaparken önce okuldan beklentinizi listeleyiniz, daha sonra beklentilerinize en çok cevap veren okul türünü bulunuz.